Site Navigatie

Home
Contactgegevens
Vragen en Reacties

Para Woordenboek

Wie is Louisa

Mijn Paranormale Ervaringen

Spirituele Telefonische Consulten

Diverse Horoscopen

Aanbod Horoscopen

Geboortehoroscoop

 

Uw Sterrenbeeld

 

 * Ram

 * Stier

 * Tweelingen

 * Kreeft

 * Leeuw

 * Maagd

 * Weegschaal

 * Schorpioen

 * Boogschutter

 * Steenbok

 * Waterman

 * Vissen


Uw Chinese Teken

 

 * Rat

 * Buffel

 * Tijger

 * Konijn

 * Draak

 * Slang

 * Paard

 * Geit

 * Aap

 * Haan

 * Hond

 * Varken

 

Uw Keltische Boomteken
Uw Egyptische Teken
Uw Afrikaanse Teken

 

Relatiehoroscopen

Fun Horoscopen

Tarot

 

(C) Louisa Martin

Astrostenen

Astrostenen

Stenen A-B-C-F
Stenen G-H-I-J
Stenen K-L-M-N

Stenen O-P-R-S
Stenen T-U-V-W-Z

 

Uw Egyptische Teken

 

egyptend.jpg (7754 bytes)

 

 

blank title banner

1.   Amon-Ra

7.   Isis

2.   Anubis

8.   Noet

3.   Bastet

9.   Osiris

4.   Geb

10.  Sekhmet

5.   Hapi

11.  Seth

6.   Horus

12.  Toth

Kijk hieronder in het tabel bij de eerste of vierde kolom naar uw geboortemaand en dan bij het tweede of vijfde kolom naar uw geboortedag. In het derde of zesde kolom vindt u uw Egyptische geboorteteken. 

maand dag

egyptische

teken

maand dag

egyptische

teken

Januari 1 - 7
8 - 21
22 - 31
Hapi
Amon-Ra
Noet
Juli 1 - 13
14 - 28
29 - 31
Anubis
Bastet
Sekhmet
Februari 1 - 11
12 - 29
Amon-Ra
Geb
Augustus 1 - 11
12 - 19
20 - 31
Sekhmet
Horus
Geb
Maart 1 - 10
11 -31
Osiris
Isis
September 1 - 7
8 - 22
23 - 27
28 - 30
Hapi
Noet
Bastet
Seth
April 1 - 19
20 - 30
Thot
Horus
Oktober 1 - 2
3 - 17
18 - 29
30 - 31
Seth
Bastet
Isis
Sekhmet
Mei 1 - 8
9 - 27
28 - 31
Horus
Anubis
Seth
November 1 - 7
8 - 17
18 - 26
27 - 30
Sekhmet
Thot
Hapi
Osiris
Juni 1 - 18
19 - 28
29 - 30
Seth
Hapi
Anubis
December 1 - 18
19 - 31
Osiris
Isis

[colorized ankh by Josh]

Amon-Ra

 

AmonBetekenis:

Oorspronkelijk een lokale god in Thebe, meestal afgebeeld als ram. Later toen de Thebaanse koninginnen van de 11de dynastie aan de macht kwamen, groeide hij uit tot de belangrijkste god van Egypte. Zijn positie als oppergod werd nog versterkt toen hij met de zonnegod Ra assimileerde tot Amun-Ra. Als Amun Kanutef was hij, net als Min, een vruchtbaarheidsgod en werd hij met fallus afgebeeld. Hij was de vader van de Thebaanse godentriade; zijn vrouw was Mut, een lokale godin, en zijn zoon de maangod Khons. De grote Amuntempel in Karnak was het centrum van zijn verering, dat door een rijk en machtig priesterdom werd geleid en door vele pelgrims werd bezocht. De verering van Amun boette tijdelijk aan macht in toen Akhenaten zijn hoofdstad naar El-Armarna verplaatste en Aten aanbad. de hoogste positie werd snel daarna herwonnen maar ging teloor toen de Assyriërs in 664 v.C. Thebe verwoesten en de Osirisverering aan populariteit en invloed won. Omdat de Grieken hem als de tegenhanger van Zeus beschouwden, verspreidde de verering van Zeus Ammon zich naar Griekenland en later vereerden de Romeinen hem als Jupiter Ammon.amon-ra.jpg (55056 bytes)

 

Karaktereigenschap:

U bent gezegend. De belangrijkste Egyptische godheid regeert uw lot. U bent het toonbeeld van macht en grandeur. U bevrijdt uzelf van alle beperkingen met een verbazingwekkend gemak. Niemand kan ongevoelig blijven voor uw aanwezigheid en wijsheid. U hebt vaak een profetisch karakter maar, helaas, subtiliteit is vaak moeilijk te begrijpen. U geeft nooit op. Uw altruïsme maakt van het geluk van anderen een prioriteit en brengt soms mensen die iets van u krijgen in verwarring, omdat u niets in ruil verwacht. In uw aanwezigheid ontdekken mensen bij zichzelf verborgen talenten of roepingen. U brengt het beste in mensen naar boven. Toch kan geboren zijn onder dit tekenen zowel een voordeel als een handicap zijn. U hebt grote waakzaamheid nodig en een onberispelijke morele code. U leeft uw leven in overdaad. Het licht van Amon-Ra schijnt op u. Gelukkig zijn zij die uw pad kruisen!

Kleur: oranje (vrouw); geel (man)
Verwantschap: Hapi en Horus

 

naar boven

Anubis

 

anubisBetekenis:

Een god van de doden in de vorm van een hond of een jakhals. De jakhals was een dier uit de westelijke Woestijn en werd daardoor geassocieerd met het dodenrijk in het westen. Later raakte de verering van Anubis verbonden met die van Osiris en gold Anubis als zoon van Osiris en Nephthys. Anubis balsemde het lichaam van Osiris en voerde de begrafenisriten voor hem uit. In het dodenboek is Anubis de god die toeziet op het balsemen en mummificeren - hij zou de uitvinder van het mummificeren zijn - , bij het openen van de mond aanwezig is en het wegen van het hart uitvoert. Hij is de gids van de dode door de onderwereld. Anubis is ook verbonden met de Imuifetisj, een opgevulde dierenhuid zonder kop die aan een staak in een pot hangt. De fetisj is dikwijls op stèles en papyri afgebeeld en een beeldje ervan werd aangetroffen in het graf van Tutankhamun, maar de functie is onbekend.

 

Karaktereigenschap:

Nachtvogel. U bent heel ontvankelijk voor de maancyclus. Aangetrokken door de onderwereld boezemt u vertrouwen in en hebt u een afkeer van verraad. Uw maanneigingen kunnen u onstabiel maken. U bent uw eigen grootste criticus. Wees milder voor uzelf en u zult aan sterkte winnen.

Kleur: paars (vrouw); sienna (man)
Verwantschap: Bastet en Isis

 

naar boven

Bastet

 

BastetBetekenis:

Als dochter van de zonnegod belichaamde ze de heilzame aspecten van de zonnekracht, in tegenstelling tot de verwoestende aspecten die aan Sekh werden toegeschreven. Bastet werd in de vroege periode weergegeven met de kenmerken van een leeuw, maar na het Middenrijk zag ze er uit als een vrouw met een kattenhoofd en kreeg ze een vriendelijker en meer beschermend karakter. Omdat ze moedergodin was, had ze vaak jonge katjes om zich heen. Ze is ook vaak afgebeeld met een sistrum, een rinkel- of ratelinstrument van de oude Egyptenaren, met een U-vormig frame en een handvat, wat een verband met Isis en Hathor doet vermoeden.

 

Karaktereigenschap:

Toegewijd en genereus; u beschikt over aantrekkingskracht en charisma. U kunt gemakkelijk uw eigen goeroe worden. U gelooft dat mentale kracht alleen hemel en aarde kan veranderen. U intrigeert en fascineert anderen. De manier waarop u spreekt en de wereld bekijkt geeft de indruk dat u van ergens anders komt. U bent gevoelig voor zwakheid en u bent zich ervan bewust dat het leven op aarde enkel een tussenstation is. U hebt te veel aanleg om uzelf op de tweede plaats te kunnen plaatsen.

Kleur: grijs (vrouw); okergeel (man)
Verwantschap: Sekhmet en Horus

 

naar boven

Geb

 

GebBetekenis:

De aardgod die in de scheppingsmythe van Heliopolis voorkomt, de broer en echtgenoot van Nut - de hemelgodin - en de zoon van Shu - de god van de lucht - en Tefnut - de godin van het vocht. Zijn kinderen waren Osiris, Isis, Seth en Nephthys. Geb wees vonnis tussen Horus en Seth en wees Horus aan als wettige opvolger van Osiris, heerser over de levenden, waaraan de farao's hun recht op de troon ontleenden. Geb, als de god van de aarde, is een vegetatie- en vruchtbaarheidsgod, die water en planten voortbrengt. Voor de doden was Geb een kwade god, die hen na hun begrafenis in zijn lichaam opsloot. In één oude mythe zijn Geb en Nut de ouders van de zon en daarmee de voorouders van alle goden.  Geb werd meestal liggend op zijn zij afgebeeld, terwijl zijn vrouw zich op handen en voeten over hem heen buigt. Hij kon ook de gedaante van een gans hebben, die het kosmische ei legde waaruit de zon werd geboren.

 

Karaktereigenschap:

Onbuigzaam en stabiel. U beschikt over een groot gevoel voor organisatie en praktische ingesteldheid. U houdt van dingen die concreet en tastbaar zijn. U boezemt vertrouwen in en u hebt de gaven van de taal en het schrijven. U bent het vat voor goede bedoelingen en goede oplossingen van mensen. Wee degenen die hun woord niet houden. Uw woede is verschrikkelijk. U kunt heel gevoelig zijn, ondersteunend en een goede vertrouwenspersoon. Uw interesse in anderen is een manier om uw eigen twijfels en lijden uit de weg te gaan

Kleur: roodachtig oranje (vrouw); violet (man)
Verwantschap: Seth en Horus

 

naar boven

Hapi

 

The NileBetekenis:

De god van de overstroming van de Nijl en een van de vier zonen van Horus. Hapi werd weergegeven als een man met hangende borsten, om zijn vruchtbaarheid te benadrukken, en met papyrus- of lotusplanten op zijn hoofd. Zijn lichaam is vaak groen en blauw. Hij leefde in de rotsholen van de eerste cataract en een van de belangrijkste vereringscentra was bij Aswan. In sommige tempels staan vele beeldjes van Hapi die offergaven draagt, opnieuw een aanwijzing voor zijn rol als vruchtbaarheidsgod.

 

Karaktereigenschap:

U hebt een perfecte zelfcontrole en een hoog niveau van creativiteit. U waardeert intelligentie en schoonheid. U hebt grote gevoeligheden en u bent een dromer - intuïtief en verdraagzaam. U geniet ervan uw kennis te delen.

Kleur: blauw (vrouw); rood (man)
Verwantschap: Amon-Ra en Seth

 

naar boven

Horus

 

HorusBetekenis:

Is een ingewikkelde god. Oorspronkelijk was hij hemelgod. In de Osiris-legende is hij de zoon van Isis en Osiris. Tevens is hij zoon van Re en daarmee ook zonnegod. Daarnaast zijn er nog tal van manifestaties van deze god. Hij is herkenbaar aan de valkenkop met de dubbele kroon. Zijn hoofdtempel stond in Idfu. Horus had vier zonen, die de vier windrichtingen vertegenwoordigden en tevens elk een deel van de ingewanden beschermden. De zonen van Horus heten; Amset (zuiden/lever, zijn symbool is het mensenhoofd), Hapi (noorden/longen, zijn symbool is een apenkop), Duamutef (oosten/maag, zijn symbool is een jakhalskop) en Kebekhsenuef (westen/darmen, zijn symbool is een valkenkop.

 

Karaktereigenschap:

U hebt een uitgesproken gevoel voor verantwoordelijkheid en u vindt dat 'wie niet waagt, niet wint'. Antiautoritair ingesteld; u veracht mensen die slagen met conventionele middelen. U valt rechtuit mensen aan. U bent uw eigen grootste vijand, maar uw zachtheid maakt u naïef. Wees bewust, blijf bescheiden en u zult met wijsheid regeren.

Kleur: goud (vrouw); karmijnrood (man)
Verwantschap: Geb en Bastet

 

naar boven

Isis:

 

IsisBetekenis:

Een zeer machtige en geliefde godin. Isis was een van de kinderen van Nut en Geb en de toegewijde zuster en echtgenote van Osiris. De hiëroglief van haar naam stelt een troon voor, wat mogelijk ook de letterlijke betekenis ervan was. Ze was vooral sterk met de Egyptische kroon verbonden omdat Osiris en zij de eerste heersers in een gouden eeuw waren en zij de moeder van Horus werd en daarmee van alle latere koninginnen van Egypte. Ze blief Osiris leven in nadat hij door Seth was vermoord en is vaak afgebeeld als havik die haar vleugels beschermend boven haar echtgenoot uitspreidt. Ze beschermde haar zoon Horus tegen complotten van Seth totdat hij zijn rechtmatige plaats op de troon kon innemen. Aan Isis werden bijzondere magische krachten en grote vasthoudendheid toegeschreven. Ze raakte nauw verbonden met geneeswijzen voor kinderziekten en vooral de gevolgen van slangenbeten en schorpioensteken. Vanaf de periode van het Nieuwe Rijk was ze bijzonder verbonden met de tyet-amulet, een op speciale manier geknoopte gordel die wellicht met de ankh samenhing. Op grond van haar sterke moederlijke eigenschappen kon ze als zeug worden voorgesteld, wat misschien wel verklaart waarom ze soms met de godin Hathor werd verward. Haar verering werd in de Romeinse tijd tot buiten de grenzen van Egypte populair.

 

Karaktereigenschap:

Als de eeuwige minnaar, blijft u kalm, brengt u geluk en sereniteit. Wees voorzichtig, want u bent te zacht en te genereus. Uw openheid en kwetsbaarheid naar anderen kan leiden naar uw eigen eenzaamheid. U bent geschikt voor astrologie, grafologie, psychologie, ...

Kleur: blauw (vrouw); wit (man)
Verwantschap: Osiris en Thot

 

naar boven

Noet

 

Betekenis:

Een Thebaanse godin die als vrouw wordt afgebeeld, meestal in een felgekleurde jurk. Op haar hoofdtooi, die de vorm van een gier heeft, staat de dubbele kroon van Opper- en Neder-Egypte en houdt ze de papyrus- of leliescepter van Opper-Egypte in haar hand.
Ze was in Thebe zo belangrijk dat ze Amunet als de vrouw van Amun verdrong en zodoende, net als de andere moedergodinnen Isis en Hathor de symbolische goddelijke moeder van de aardse koning werd. De zoon van Mut en Amun was Khons. Toen Amun als de zonnegod Ra werd opgevat, beschouwde men haar als het oog van Ra en werd ze voorgesteld als een godin met een leeuwenhoofd, want dat was de gedaante waarin het oog van Ra zich gewoonlijk openbaarde. Daardoor raakte ze ook verbonden met de kat en versmolt ze met de katgodin Bastet tot Mut-Bastet.

 

Karaktereigenschap:

Moeilijk om te leren kennen; u houdt ervan u te hullen in mysterie en om zaken in de war te brengen. U bent heel achterdochtig en fragiel. U hebt een artistieke ziel die u vatbaar voor indrukken en raadselachtig maakt. Bespiegelend, melancholisch; u denk vaak "waarom ik?", maar u kunt ook laten zien dat u scherp en ironisch kunt zijn. Een liefhebber van het leven, heel bevreesd en sentimenteel; liefde doet u het onmogelijke doen. U gaat recht naar de kern van de zaken zonder u te bekommeren om de details. U verlangt naar een perfect evenwicht.

Kleur: karmijnrood (vrouw); bruin (man)
Verwantschap: Amon-Ra en Thot

 

naar boven

Osiris

 

OsirisBetekenis:

Een van de belangrijkste Egyptische goden. Vermoedelijk was hij een oude vruchtbaarheidsgod, verbonden met het graan en met de cyclus van het zaad dat in de aarde begraven werd voor het ontkiemde en weer tot leven kwam. Naarmate hij belangrijker werd assimileerde hij eigenschappen van andere goden die hij had verdrongen. Hij was strek verbonden met het koningsschap en is meestal afgebeeld met de koninklijke kromstaf en dorsvlegel. Zijn ouders waren Nut en Geb en hij was de eerste koning die Egypte regeerde. Hij werd door zijn jaloerse broer Seth vermoord, maar door zijn vrouw Isis lang genoeg tot leven gewekt om een zoon - Horus - bij haar te verwekken, die uiteindelijk zijn koninkrijk zou heroveren. Daarna leefde hij voort als heerser over de onderwereld, waar hij de nachtelijke tegenhanger van de zon was. Zijn vele aanbidders beschouwen hem als een symbool van wederopstanding.

 

Karaktereigenschap:

Het doorgeefluik van kennis. U kent het antwoord op elke vraag. U omringt uzelf met solide mensen. Weet dat frivoliteit zich vaak op uw pad zal aanbieden, maar wijsheid zal het altijd halen. U bent vurig maar fragiel. U laat dingen liggen tot de laatste minuut.

Kleur: groen (vrouw); geel (man)
Verwantschap: Isis en Thot

 

naar boven

Sekhmet

 

Betekenis:

De godin van de dood, van ziekte en van tegenspoed. Ze was een beetje chagrijnig, maar desondanks bracht zij, behalve onheil, ook genezing. Een leeuwingodin wier naam 'de sterke' betekent. Ze werd beschouwd als de dochter van Ra en daarom 'het oog van Ra' genoemd. In Mephis was ze de gemalin van Ptah. Ze is vaak afgebeeld met de kop van een leeuwin en haar karakter was geweldadig en destructief. De farao's beschouwden haar als een symbool van hun moed in de strijd. Omdat ze de gedaante van een leeuwin had, raakte ze ook verbonden met andere godinnen, met name met Mut. 

 

 

 

Karaktereigenschap:

Trots en ijdelheid. U hebt een hoge dunk van uzelf. U houdt van en respecteert religies - voor u stellen ze de bron van de mensheid voor. Toch kunt u koud en berekend zijn. U kent uw grenzen. U kunt uzelf genadeloos tonen. Niemand kan u door een blik van uw ogen doen neerslaan of een discussie van u winnen. U houdt van originaliteit en neemt de dingen serieus.

Kleur: turkoois (vrouw); lichtgroen (man)
Verwantschap: Bastet en Geb

 

naar boven

Seth

 

SethBetekenis:

De god van chaos en wanorde. Hij werd voorgesteld als een bizar dier met een lange neus, op twee benen, afgeronde oren en een gevorkte staart. Hij was een van de vier kinderen van Nut en Geb. Hij vermoordde zijn oudere broer Osiris om koning van Egypte te worden. Na een uitputtende strijd met Horus - de zoon van Osiris - moest Seth de troon afstaan. Tijdens een groot gedeelte van zijn strijd werd hij gesteund door Ra, omdat hij de enige was die de slang Apophis, die elke nacht de boot van de zon belaagde, de baas kon.

 

Karaktereigenschap:

De eeuwige reiziger. U zaait vernieling. U ziet alles onder ogen, maar voltooit de zaken niet. U bent meer gevreesd dan geliefd, maar u weet hoe te vergeven en te vergeten. U onthoudt alleen de goede dingen. Zelfverzerkert zijn kan u de voeling met de realiteit doen verliezen.

Kleur: zwart (vrouw); turkoois (man)
Verwantschap: Geb en Hapi

 

naar boven

Toth

 

Betekenis:

Een maangod die verantwoordelijk was voor de kennis en het schrift en die vooral door klerken werd vereerd. Hij had twee gedaanten, een baviaan en een ibis, waarschijnlijk omdat hij op een gegeven moment met een andere god was geassimileerd. In papyri staat hij soms in zijn ibishoofdige gedaante de resultaten van het wegen van het hart van de overledene te noteren, maar hij gold ook als de beschermer van de doden, die hen hielp de weg door de onderwereld te vinden.

 

 

 

Karaktereigenschap:

U houdt ervan uw eigen beperkingen en de waaroms en waarvoors te overstijgen. U houdt ervan te werken in kalmte en rust. U bent zelfopofferend en niet bang om risico's te nemen. U bent een zoeker naar de waarheid. Scherpziend en andersdenkend als u bent, zijn uw ideeën duidelijk en hebt u enthousiasme en communicatieve vaardigheden. U veracht vrekkigheid en middelmatigheid. Moedig als u bent, houdt u van geneeskunde en reizen.

Kleur: wit (vrouw); roze (man)
Verwantschap: Bastet en Isis

 

naar boven

  

[scarab]

 

 

egyptend.jpg (7754 bytes)

 
 
Handlezen

Handlezen deel 1

Handlezen deel 2 

Numerologie

Bereken Uw Getallen 

Kleuren

Kleurbetekenis

Links en Awards

 

 

 

U kunt hier online sieraden bestellen: Louisa's Design en andere merken sieraden

 


Links
Awards
Webrings

Gastenboek

Teken Mijn Gastenboek

Maanfases

Maanfases

Bekijk de huidige maanfases

Overige

Stem op deze site!

Copyright © 2000-2016 Louisa's Astrologyworld

 

Copyright © 2000-2016 Louisa's Astrologyworld