Site Navigatie

Home
Contactgegevens
Vragen en Reacties

Para Woordenboek

Wie is Louisa

Mijn Paranormale Ervaringen

Spirituele Telefonische Consulten

Diverse Horoscopen

Aanbod Horoscopen

Geboortehoroscoop

 

Uw Sterrenbeeld

 

 * Ram

 * Stier

 * Tweelingen

 * Kreeft

 * Leeuw

 * Maagd

 * Weegschaal

 * Schorpioen

 * Boogschutter

 * Steenbok

 * Waterman

 * Vissen


Uw Chinese Teken

 

 * Rat

 * Buffel

 * Tijger

 * Konijn

 * Draak

 * Slang

 * Paard

 * Geit

 * Aap

 * Haan

 * Hond

 * Varken

 

Uw Keltische Boomteken
Uw Egyptische Teken
Uw Afrikaanse Teken

 

Relatiehoroscopen

Fun Horoscopen

Tarot

 

(C) Louisa Martin

Astrostenen

Astrostenen

Stenen A-B-C-F
Stenen G-H-I-J
Stenen K-L-M-N

Stenen O-P-R-S
Stenen T-U-V-W-Z

 

Stenen K-L-M-N

K

 

 

Koraal

 

Informatie: De naam Koraal is afgeleid van het Griekse woord 'korallion'. In MaleisiŽ geeft men de  naam 'akabar' aan de zwarte Koralen en in het Italiaans spreekt men van 'gioletto'. Koraal kan een waar palet van kleuren vertonen dat loopt van wit via roze naar rood, blauw tot koolzwart. Elke kleur is bekend onder een eigen handelsnaam:

 

Carbonetto; heel donker, ossenbloedrood
Morro; ossenbloedrood
Rosso; intensief rood
Secondo coloro; lak- of zegelrood
Roso vivo; intensief lichtrood
Rosa palido; bleekroze
Pelle d'angelo; engelenhuid, zachtroze
Bianco; wit
Akabar; zwarte Koraal
Filippijnse; blauwe Koraal
Madrepore; poreuze witte Koraal

 

Koraal bestaat altijd uit min of meer vertakte kalkskeletten. Deze zijn gevormd door  kolonies van zeediertjes op de zeebodem en altijd op plaatsen waar het water lauwwarm tot heel warm is. De vertakte rode Koralen, die als een boom op de zeebodem lijken te groeien of in de grotten kunnen hangen, werden tot het plantenrijk gerekend, totdat de arts Giovanni Andreas Peysonnel in 1723 aantoonde dat het poliepen waren met een diameter van 1 tot 1,7 mm. De kleine cilindervormige diertjes hebben aan de bovenarmen een mond met daaromheen acht vangarmpjes of tentakels die de Koraalboom een uitzicht geven alsof hij  in 'bloei' staat. De diertjes onttrekken kalk aan het zeewater, waardoor na enige tijd een  boom ontstaat. De stammen worden ongeveer 3 cm dik en zelden hoger dan 30 cm. De ergste vijanden van de Koraalboom zijn de zeesterren die hun vangarmen om de  takken heen slaan en de diertjes uitzuigen.&nbspRode Bloedkoraal wordt in de Middellandse Zee voornamelijk in de omgeving van SardiniŽ gevist, maar ook bij SiciliŽ en in het oostelijk deel. Andere plaatsen waar men  rode Koraal vandaan haalt zijn de Rode Zee en de zeeŽn rond de Japanse eilanden. Het  centrum van de handel in rode Koraal is Torre de Greco ten zuiden van Napels. Roze en witte Koraal komen in beperkte hoeveelheden voor in de Middellandse Zee. Het grootste aanbod, echter van minder goede kwaliteit, komt uit het Verre Oosten, vooral uit Japan. Het bij velen zeer geliefde 'Engelenhuidkoraal' kan zowel uit de  Middellandse Zee, als uit China of Japan komen. Blauwe Koraal komt uit de zeeŽn rond de Filippijnen. Een groot deel wordt ter plaatse samen met andere lokale materialen zoals schelpen, zwarte Koraal en witte poreuze Madreporenkoraal verwerkt tot goedkope kettingen. Zwarte Koraal komt voor in de omgeving van HawaÔ, op het Grote BarriŤrerif bij  AustraliŽ, in de Rode Zee, langs de westkust van Afrika, bij de Antillen en heel af en toe in de Middellandse Zee.

 

 

Geneeskracht: Door de grote hoeveelheid calcium waaruit Koraal bestaat heeft het een gunstige invloed op de groei van het hele skelet. Het gaat tandbederf tegen en werkt positief bij osteoporose. Het bevordert de genezing van botbreuken. Het ondersteunt de zwangerschap en stimuleert de aanmaak van moedermelk. Daarnaast is het een grote hulp bij rachitis. Het element magnesium ondersteunt de calciumopname, stimuleert de stofwisseling en gaat demineralisatie tegen. Koraal ondersteunt een goede werking van de  baarmoeder en kan goed helpen bij onvruchtbaarheid. Het is een uitstekende remedie  tegen darmstoornissen en constipatie. Voorts helpt het mensen die tot op latere leeftijd last hebben van bedwateren. Het ondersteunt de genezing van kinderziekten zoals het moeilijk doorkomen van tanden, kinkhoest, stuipen, zweren en ontstoken ogen. Rode Koraal is door de aanwezigheid van ijzer een barometer voor vele ziekten die te maken hebben met het bloed. Wanneer er problemen zijn met de samenstelling van het bloed, zal de kleur van rode Koraal verbleken. Het bevordert het herstel na een ziekte en gaat bleekzucht tegen. Door de aanwezigheid van jodium heeft het een grote invloed op een goede werking van de schildklier; zowel een te snel als een te traag werkende schildklier wordt in evenwicht gebracht door het dragen van een rode Koraal op de hals. Een te hoge bloeddruk kan een flink stuk dalen door koraal te dragen op harthoogte. Het heeft een regulerende werking op de pancreas en de milt, terwijl het aderverkalking tegengaat. Koraal bevordert het denken en stimuleert de creativiteit. Het herstelt de geestelijk harmonie, vooral waar emotionele conflicten of problemen in het onderbewuste aanwezig zijn. Koraal leert ons vormen te zien, maar ook de beweeglijkheid in de vorm, maakt open en verhindert starheid in het denken. Koraal ondersteunt meditatie en visualisatie, omdat het de kracht geeft om denkbeelden en vormen vast te houden. Koraal helpt bij depressie en slaapzucht. 

 

 

***********************************************************************************

 

 

L

 

 

Labradoriet
Informatie: De steen werd in 1780 aan de oostkust van het schiereiland Labrador ontdekt door een  pater en door hem naar het eiland vernoemd. Hij vond een groot aantal zwerfstenen met  een opvallende grijze kleur die bij het draaien van kleur veranderde in donkerblauwe en groene nuances. Deze vondst wekte grote belangstelling bij de wetenschappers in die tijd en men stelde vast dat hier sprake was van een natronkalkveldspaat of plagioklaas. 

Het is een uitzonderlijke steen door het prachtige kleurenspel, dat vooral in iriserende blauwe nuances een fantastisch schouwspel biedt. Het karakteristieke kleurenspel, dat  labradoriseren wordt genoemd, wordt veroorzaakt doordat het licht breekt op microscopische kleine kristalletjes van verschillende donkere mineralen, die op de splijtvlakken liggen. Labradoriet komt meestal vormeloos of korrelig voor. Het mineraal vormt zelden of nooit kristallen. Labradoriet is van de edel- en sierstenen die zo'n kleurenspel vertonen ongetwijfeld de bekendste. Wanneer de steen oordeelkundig wordt geslepen, komt het kleurenspel nog beter tot zijn recht. Maar ook op de ruwe brokken is het fraaie labradoriseren vaak te zien. Er zijn weinig mineralen die zo sterk van kleur veranderen als Labradoriet. De sierstenen worden meestal cabochon geslepen in ringen en broches gezet. De Labradorietstenen worden het meest gebruikt als gevelbekleding en voor het vervaardigen van gedenkstenen.

 

 

Geneeskracht: Door de aanwezigheid van calcium kan de Labradoriet gedragen worden bij ontkalking, breuken, osteoporose en groeistoornissen, om hoge bloeddruk te verlagen en tegen opvliegers in de menopauze. Door de aanwezige aluminium kan hij dienen om de lever, de nieren en de pancreas van voldoende energie te voorzien. Hij werkt stimulerend en op het zenuwstelsel waardoor de bijnieren een betere doorstroming krijgen en de slijmvliezen beter gaan functioneren. Ook de aanwezigheid van silicium versterkt de hiervoor genoemde eigenschappen en zorgt bovendien voor een algeheel huidherstel en reinigt alle energiebanen naar de  luchtwegen. Labradoriet heeft de mogelijkheid het intellect en de geest te stimuleren en tekortkomingen op te lossen. Hij geeft rust en vermindert geestelijke prikkelbaarheid, helpt bij  oververmoeidheid om volledig tot rust te komen en verhelpt slapeloosheid vanwege overactiviteit van de geest. Hij beschermt tegen geestelijke druk en negatieve gedachten. Hij wordt gedragen als amulet tegen alle negativiteit uit de omgeving. Hij verlicht en verheldert het spirituele bewustzijn en herstelt het evenwicht in de aura. Het is een ideale edelsteen als begeleider van de mens op zijn weg naar spirituele groei en bewustwording.

 

 

***********************************************************************************

 

 

Lapis-Lazuli
Informatie: Het Perzisch voor Lapis-Lazuli is 'lazawared'. In het Arabisch betekent 'lp azul' blauw. In het Latijns is 'lapis' steen. In Griekenland wordt hij nog steeds 'sappheiros' genoemd. Lazuursteen of 'steen van de blauwe hemel' is de naam van deze prachtige ultramarijnblauwe steen, doorspikkeld met Pyrietkristallen, die schitteren als goud. In sommige stenen komen vlekken of aders voor bestaande uit deeltjes Calciet die een lichtere, grijsachtige kleur veroorzaken. Door de aanwezigheid van deze lichtgekleurde vlekken wordt de waarde verminderd. De beste soort Lapis-Lazuli heeft een gelijkmatige kleur met een fijne verdeling van Pyrietkristallen. Door polijsten ontstaat een warme glans. Er worden bollen en andere vormen van geslepen om er prachtige halskettingen van te maken. Lapis-Lazuli wordt ook verwerkt tot al dan niet gegraveerde stenen voor het zetten in sieraden en juwelen, of tot dozen, beeldjes, siervoorwerpen en vazen met een omvang van enkele millimeters tot reusachtige dimensies. 

 

 

Geneeskracht: Voor een zo snel mogelijk resultaat is het aan te raden de steen zo dicht mogelijk op het letsel te dragen. Algemene verbetering wordt verkregen door de steen op de huid te dragen. Wanneer de steen op de kleding wordt gedragen, wordt de omgeving positief beÔnvloed en zal er rust en kalmte heersen. Twee edelstenen die de Lapis-Lazuli dicht benaderen, worden in homeopathische verdunning aangeboden. 'Azurite D8' (koperlazuur) wordt aangeraden bij problemen van ontstoken wervels, gewrichten en bij hoge bloeddruk; ' Lazulit D8 (lazuursteen) geeft men bij onvoldoende werking van de lever. Door de aanwezigheid van aluminium in de edelsteen werkt hij direct in op het zenuwstelsel, waarbij zowel spanningen als nervositeit op een positieve manier worden beÔnvloed. De algemene waterhuishouding van het lichaam wordt verbeterd. Door de steen te dragen op plaatsen waar zich een vochtophoping voordoet, zal de zwelling (bijvoorbeeld veroorzaakt door een verstuiking of vochtophoping) spoedig verdwijnen. Het zwavel in de edelsteen bevordert transpiratie en helpt huidziekten genezen. Ook stimuleert hij de lever. Ontstekingen van de zenuwuiteinden verdwijnen en bij acute reuma zal hij de afvoer van afvalstoffen bevorderen. Door de aanwezigheid van silicium gaat hij ontkalking tegen. De huid herstelt zich sneller van schrammen en wonden. Bij een hoge bloeddruk treedt spoedig een beter evenwicht op. Het cholesterolgehalte in het bloed wordt gunstig beÔnvloed. Het calcium in Lapis-Lazuli bevordert de genezing van botbreuken. Hij kan gunstig werken bij problemen van osteoporose. Ook verzacht hij de pijn als de tanden doorkomen en in het algemeen bij tandproblemen. Lapis-Lazuli heeft een positieve invloed op het zenuwstelsel. Hij voorkomt slapeloosheid en helpt tegen oververmoeidheid. Hij kalmeert onrust en prikkelbaarheid en herstelt het geestelijk evenwicht. Hij versterkt de spirituele band met vrienden en mensen in het algemeen en de zielsverwantschap van gelijkgestemden. Hij geeft standvastigheid en verrijkt het spirituele leven.

 

 

***********************************************************************************

 

 

Larimar 

 

Informatie: Larimar is een uiterst zeldzame edelsteen, die maar op ťťn plaats ter wereld wordt gevonden, namelijk  de Dominicaanse Republiek in een moeilijk toegankelijk berggebied met uitzicht op de Caribische zee. De steen werd pas in de 70-er jaren bekend nadat de inwoners van een vissersdorpje zich op weg begaven om het geheim van de 'blauwe steen', die ze telkens in de rivierbedding vonden, te ontmantelen. Ze volgden de rivier stroomopwaarts totdat ze na 7 km. op een rotsformatie stootten die de herkomstplaats bleek te zijn van deze blauwe edelsteen.&nbspOp grond van zijn buitengewone blauwe verschijningsvorm (naar gelang de kwaliteit ook blauwwit en  blauwgroen) legt men bij het zien van de steen een link met de hemel, de zee en de planeet Aarde,  gezien vanuit het heelal. En de krachten van deze elementen draagt de steen ook met zich mee. Ze heeft de kracht van de blauwe hemel, met haar zwevende witte wolken en de diepte en helderheid  van de blauwe Caribische zee met haar zachte water. Bovendien helpt Larimar ons om gebeurtenissen  vanuit een ander perspectief te bekijken. Larimar is een nieuw en uitermate welkom lid van de familie der helende stenen. Deze zacht golvende steen ondersteunt ons bij veranderingen, waaraan wij constant zijn bloot gesteld. Het is geen toeval dat  de steen juist nu opduikt in een tijd waarin de wereld zich in een nieuw en belangrijk  transformatieproces bevindt. Juist tegenwoordig is er noodzaak voor begeleiders die ons met hun positieve energie op onze weg ondersteunen. Larimar brengt wat in beweging. De steen verzacht, verlicht en heelt de uitwerkingen van veranderingen op fysisch, emotioneel, mentaal en spiritueel gebied. 

 

 

Geneeskracht: Larimar is uitermate werkzaam ten aanzien van het 5e Energiecentrum, dat van de Hals-Chakra, dat voor communicatie staat. De kracht van de steen komt hier perfect tot uiting bij het dragen van hangertjes en kettingen met Larimar. Men kan de steen echter overal opleggen zodat zij blokkades kan  wegnemen, die veranderingen of vooruitgang belemmeren. Ze verzacht en verlicht stress en  spanningen, die een bepaald probleem met zich meebrengt, zodat deze herkenbaar wordt. De naam Larimar kreeg de steen van een Dominicaan, die de naam van zijn dochter Larissa verbond met het Spaanse woord voor zee Mar. De steen wordt ook vaak Atlantissteen genoemd, omdat  de Dominicaanse Republiek volgens een profeet vele duizenden jaren geleden tot het vergane continent van Atlantis behoorde. Al meer dan 60 jaar geleden heeft Edgar Cayce (de beroemde slapende profeet) het over een blauwe steen gehad, die aan de beschrijving van Larimar voldoet. Larimar heeft de karaktereigenschap van een pectoliet met een hardheid van 5 to7 (Mohs schaal),  die met zijn structuur echter helemaal nieuw is. De verschillende kwaliteitsgraderingen hebben  te maken met de helderheid van het blauw: van felblauw met witte lijnen tot zachtblauw, blauwgroen  en wit. Een correcte verdeling is echter moeilijk te maken want vaak heeft een steen diverse  kwaliteitsgraderingen in zich. Larimar laat zich enerzijds goed met zilver en goud tot sieraad verwerken, anderzijds is zij ook van groot belang als helende steen. Deze beide aspecten maken van Larimar een geliefde edelsteen.

 

 

************************************************************************

 

 

M

 

 

Maansteen
Informatie: De blauwig witte weerschijn, die aan maanlicht doet denken, heeft de steen zijn naam 'Maansteen' gegeven. Een tweede naam die wordt gebruikt is 'Adulaar'. Deze werd in 1783 voor het eerst gebruikt door de Italiaanse mineraloog Ermenegildo Pini toen hij  een witachtige tot kleurloze Orthoklaas had gevonden in de buurt van de St. Gotthard in Zwitserland. In bepaalde streken heeft deze steen ook de namen 'Wateropaal', 'vissenoog' en 'wolfsoog'. De weerschijn van de Maansteen wordt veroorzaakt door Orthoklaas dat in dunne laagjes wordt afgewisseld met Albiet. Het effect dat daardoor ontstaat wordt 'adularescentie' genoemd. Maanstenen worden het meest gewaardeerd wanneer ze een hemelsblauwe kleur vertonen die zich over de gehele steen uitstrekt. In sommige stenen wordt de adularescentie, of het Maansteeneffect, tot een rechte streep, zodat er een kattenoogeffect ontstaat. Het materiaal is vrijwel doorzichtig en bijna kleurloos, lichtgrijs of  ietwat gelig getint. De weerschijn is wit tot zilverwit of blauw, ook wel iets roodachtig. Maansteen komt in verschillende kleuren voor: kleurloos, groenig, gelig, soms oranje, grijs, en zwart.  De steen wordt gewoonlijk cabochon geslepen, ook worden er kralen van geslepen voor het vervaardigen van halskettingen en armbandjes. Met het ronde slijpsel verkrijgt men een optimaal effect van adularescentie. De commerciŽle waarde van de  maansteen ligt tamelijk laag, behalve bij stenen die bijna helder zijn en een prachtig blauwe schijn hebben. Maansteen is echter wel de kostbaarste steen van de adulaarfamilie.

 

 

Geneeskracht: Door de aanwezigheid van het element kalium heeft de maansteen een gunstige invloed op de waterhuishouding van het lichaam en beschermt hij tegen waterzucht. Hij  geeft goede resultaten bij zwaarlijvigheid, cellulitis en klachten tijdens de menopauze. Hij helpt bij alle problemen die ontstaan door een verminderde functie van de bijnieren, bij spierzwakte en chronische reuma. Hij stimuleert het functioneren van de  slijmvliezen in het algemeen. Door het element aluminium heeft hij een grote invloed op de eierstokken en de  teelballen. Hij ondersteunt het zenuwstelsel en heeft een positieve invloed op de pancreas, lever en nieren. Hij verbetert de bloeddoorstroming in de spieren en kan slapeloosheid voorkomen. Voorts heeft hij een zeer gunstige invloed op alle ademhalings- en longproblemen. Hij stimuleert de pijnappelklier en heeft daardoor een grote impact op het groeiproces. Hij is met de maan en met het vrouwelijke aspect van ons gevoelsleven verbonden. De Maansteen helpt doeltreffend bij het bekoelen en kalmeren van te hoog oplopende,  emotionele reacties op situaties in ons persoonlijk leven. Hij geeft inspiratie en succes en veredelt het emotioneel leven. Hij versterkt de geestelijke vermogens en vooral het geheugen op korte termijn. Bij afnemende maan helpt hij in de toekomst te zien. De Maansteen heeft al heel lang een bijzondere spirituele betekenis, hij bevordert de innerlijke groei, geeft kracht en  helpt de ziel bij zijn ontwikkeling. Deze edelsteen kan ons positief begeleiden in onze  dromen. De Maansteen is een ideale hulp bij het opnemen van leerstof die op korte termijn gereproduceerd moet worden. Zo kan man bijvoorbeeld de avond voor een examen, voordracht of spreekbeurt de stof beter onthouden door te studeren met een brokje Maansteen in de mond. De steen heeft de bijzondere eigenschap het geleerde gedurende een etmaal vast te houden. De volgende dag zal men de opgenomen leerstof zonder fouten reproduceren. De gebruikte Maansteen moet dan wel meegenomen  worden, bijvoorbeeld in de zak van een kledingstuk. Bij echtparen met kinderwens kan de Maansteen uitkomst bieden. Daartoe draagt de  vrouw gedurende minstens tweemaal 28 dagen een Maansteen op de huid. Er zijn goede resultaten bekend met het dragen van de steen in de vorm van een halsketting, een armband of een steentje om het middel. De man kan ook een Maansteen rond het  middel dragen. In negen van de tien gevallen wordt er na enige tijd een kerngezonde  baby geboren. Deze raadgevingen zijn gestoeld op een twintigjarige praktijk met goede resultaten. Bij kinderen met ademhalingsmoeilijkheden of astma zijn de beste resultaten bereikt door het dragen van een Maansteen om de hals en het stimuleren van de bijnieren door gebruik van de juiste homeopathische middelen. Er is een homeopathische verdunning van Maansteen op de markt onder de naam 'Adulaire D8', die wordt gebruikt tegen prostaatvergroting en moeilijk en pijnlijk urineren.

 

 

************************************************************************

 

 

Magnesiet
Informatie: Magnesiet komt in de natuur voor als compacte witte brokken. Grijze, gele en bruine tinten ontstaan door de aanwezigheid van ijzer. Goed ontwikkelde Magnesietkristallen zijn zeldzaam. Meestal komen ze voor als vezelige kristallen, net zoals bij Calciet. Kleurloze kristallen Magnesiet zijn in BraziliŽ te vinden. Deze worden soms wel voor verzamelaars geslepen. 

 

 

Geneeskracht: Door de aanwezigheid van het element magnesium kan Magnesiet gedragen  worden om het lichaam te reinigen, de darmfunctie te verbeteren en om  constipatie tegen te gaan. Het calcium in het kristal is heilzaam bij problemen  met botten en gewrichten. Het aanwezige mangaan helpt bij artritis.  De aanwezigheid van het element ijzer heeft een gunstige invloed op de samenstelling van het bloed. Magnesiet herstelt de energiedoorstroming  door het hele lichaam, waardoor de edelsteen goed te gebruiken is, wanneer men wil vermageren. De geest en het denkvermogen kunnen ontspannen functioneren. Magnesiet helpt bij het verwerken van geestelijke problemen. De steen kan  gedragen worden om geheugenstoornissen op te heffen. Hij bevordert inzien en loslaten in de ruimste zin. Magnesiet kan het best gedragen worden op de heup en niet op de hals, omdat  hij heel poreus is en gevoelig voor cosmetica. Wanneer de steen gelig tot grijs wordt, is hij geheel uitgeput en moet hij door een nieuwe vervangen worden.

 

 

***********************************************************************************

 

 

Magnetiet
Informatie: De Romeinse geleerde Plinius de Oudere schreef dat op een heuvel aan de rivier de Indus ijzeren voorwerpen naar de aarde toe werden getrokken. Dit verschijnsel was ontdekt door een herder, Magnes geheten, doordat hij merkte dat zijn gespijkerde schoenen en de ijzeren punt van zijn herdersstaf als het ware aan de grond bleven kleven. Zo kreeg het natuurverschijnsel 'magnetisme' zijn naam. Een andere versie zegt dat de naam komt van 'Magnesia", een vindplaats van Magnetiet in MacedoniŽ. Nog een mogelijkheid is dat de naam is afgeleid van het Griekse woord 'magnes' dat magneet betekent. Magnetiet wordt ook wel magneetsteen genoemd. 

Magnetiet heeft een zwarte metaalglans met een blauwe weerschijn. Het mineraal dat vaak aangetroffen wordt in combinatie met andere ijzerhoudende silicaten, heeft insluitsels van titaan, mangaan, magnesium, aluminium en chroom.

 

 

Geneeskracht: Vroeger werd deze steen al voor allerlei kwalen aangewend. Door het hoge gehalte aan ijzer werkt hij goed bij bloedarmoede. Hij kan goed gedragen worden als men zich zwak voelt en er bleek uitziet of in geval van zware menstruatie. Hij bevordert herstel na ziekte. Maar hij verlicht ook pijn in het algemeen en met name bij reuma en artritis. Hij helpt bij het oplossen van problemen en geeft inzicht in de aanpak van een moeilijke situatie. Het is ook een ideale edelsteen om mensen weer met beide voeten op de grond te brenge. Hij zorgt voor verbinding met de aarde. Draag de Magnetiet nooit 's nachts, omdat de opgebouwde dagenergie niet of onvoldoende kan wegvloeien tijdens de slaap. Draag hem ook niet op kleding, omdat hij te sterk magnetisch kan inwerken op metalen uit de omgeving. Draag hem slechts enkele uren per dag en laat uitpendelen hoeveel uren en welke tijd voor u het beste zijn. 

 

 

***********************************************************************************

 

 

Malachiet        

Informatie: De naam Malachiet komt van het Griekse 'malakhe' dat malve (kaasjeskruid) of  groen betekent en 'malako' dat zachtheid betekent. 

Deze groene edelsteen met een prachtig lijnenspel is ondoorschijnend en  betrekkelijk zwaar omdat hij nog heel veer 'oerwater' bevat. Hij is heel poreus  en kan daardoor gemakkelijk dof worden of van kleurintensiteit veranderen.  Hij is gemakkelijk breekbaar waardoor hij niet zoveel gebruikt wordt voor  ringen. De steen komt in verschillende vormen voor: afgerond, niervormig, als  een soort druiventros en soms plaatvormig. Het ontstaat in koperhoudende  lagen in de aarde, waarin ook een groot gedeelte water aanwezig is,  waardoor de zo fraaie belijning ontstaat. Het uiterlijk van Malachiet is altijd groen, variŽrend van lichtgroen tot  donkergroen zelfs bijna zwart. Net zoals bij andere edelsteensoorten  volgt de gelaagdheid de vormen van het oppervlak dat gebogen of golvend kan  zijn. Hierdoor ontstaat het prachtige lijnenspel. Bij polijsten ontstaat een sterke,  mooie glans die niet blijvend is, doordat het vele water dat zich nog in  het Malachiet bevindt verdampt. Hierdoor ontstaan scheurtjes en barstjes in  de steen en kan hij zelfs breken. Het is een zachte edelsteen die verzorging  en aandacht vraagt als men er langere tijd plezier aan wil beleven.  Ook door zuren, agressieve producten, cosmetica, maar vooral door parfum wordt hij snel aangetast. 

 

 

Geneeskracht: Het dragen van de steen verhoogt de doorstroming van energie in het menselijke lichaam. Malachiet heeft de eigenschap deze doorstroming te stimuleren en te herstellen. Hierdoor worden heel wat blokkades in het lichaam opgelost en kunnen  pijn en kramp verdwijnen. Het koper in Malachiet heeft een positieve werking bij virusziekten.  Men gebruikt in moderne laboratoria koper bij de fabricage van serum. Malachiet helpt bij problemen aan de geslachtsorganen. Het vermindert de pijn bij menstruatieklachten en beschermt moeder en kind tijdens de zwangerschap. Ook geneest en heelt deze edelsteen aandoeningen van de baarmoeder.  Hij stimuleert de energiedoorstroming bij prostaatklachten. Hij bevordert de waterhuishouding, waardoor bij zwaarlijvigheid en cellulitis een verbetering van de toestand mogelijk wordt. Malachiet werkt helend bij  bepaalde oogziekten (bijvoorbeeld rode ogen). Hij verzacht gewrichtspijn  en helpt bij sommige reumatische aandoeningen, vooral daar waar de  waterhuishouding verstoord is. Hij versterkt het hart en kan daarom goed gedragen worden na een hartoperatie. Hij werkt louterend, verheldert de geest en versterkt de energiedoorstroming. Hij schenkt troost en vormt een licht in de duisternis bij geestelijke problemen. Door zijn prachtige groene kleur bevordert hij de rust en de kalmte die nodig zijn  bij geestelijke inspanningen. Het is een edelsteen die de energieŽn die ons met de kosmos  verbinden in hoge mate versterkt. Het is de boodschapper van spirituele kracht en harmonie. Hij wordt contactsteen genoemd, omdat hij het vermogen  heeft zijn eigen spiritualiteit te ontdekken en te verbeteren. Hij opent een wereld van nieuwe mogelijkheden. Malachiet wordt zoals alle edelstenen direct op de huid en zo dicht mogelijk  bij de plaats van de kwaal gedragen. Wanneer men een Malachiet op de kleding draagt, zal men spontaan zijn omgeving positief beÔnvloeden en ervaren dat de communicatie vlotter verloopt. Malachiet is een echte  contactsteen, een steen die doorgeeft en positief naar anderen uitstraalt. Malachiet kan ook gebruikt worden om algengroei in een open zwembad tegen te gaan. Op een met Malachiet bekleed dak groeit geen mos, maar ook een aantal  koperdraden over het dak van een huis gespannen kan zeker helpen  om de mosaangroei te verhinderen.

 

 

***********************************************************************************

 

 

Morganiet

Informatie: Deze variŽteit van Beril heeft de Amerikaanse mineraloog G.F. Kunz in 1911 genoemd naar de Amerikaanse geldmagnaat en verzamelaar J.P. Morgan, die een groot liefhebber van edelsteen was. 

Het is een zachtroze tot violetgekleurde Beril die ook 'roze Beril' wordt genoemd. Men veronderstelt dat de roze kleur ontstaat door de aanwezigheid van een spoortje mangaan in de steen. Hij bevat ook nog een cesiumverbinding. Morganietkristallen zijn transparant of doorschijnend en komen meestal als dikke cilinders voor, waarbij de  buitenkant ofwel rond is of uit vlakken kan bestaan. De kleur is gewoonlijk zuiver roze van een tamelijk lichte tint. Hier en daar kunnen er kleine onzuiverheden zijn in de  vorm van holten gevuld met oervloeistof of een dampbel, maar verder bevat het kristal geen vreemde insluitsels. Deze edelsteen komt niet veel voor en de stenen met de grootste kleurintensiteit zijn  dan ook het kostbaarst. De meest gebruikte vorm van slijpen is het trappenslijpsel.

 

 

Geneeskracht: Door de aanwezigheid van aluminium en beryllium heeft Morganiet dezelfde eigenschappen als de andere Berilsoorten. Het in Morganiet aanwezige mangaan voegt daar nog een eigen dimensie aan toe. Hij kan vermoeidheid helpen oplossen, helpt tegen  krachteloosheid, vooral 's morgens, en geeft lucht bij neusverkoudheid. Ook helpt hij  bij oedeem. Hij herstelt de huid en werkt goed tegen huiduitslag. Door de aanwezigheid van een kleine hoeveelheid cesium heeft de steen ook de eigenschap de waterhuishouding in het lichaam in evenwicht te brengen en waterzucht en nierproblemen te verhinderen. Hij werkt verzachtend bij krampachtige hoestaanvallen en zorgt voor  een goede nachtrust. Hij helpt de vorming van nierstenen te voorkomen. Voorts stimuleert hij het hart en de bloeddoorstroming door het hele lichaam en kan hij de pijn  verlichten bij hevige reuma-aanvallen. Hij versterkt de geest en helpt onder andere bij prikkelbaarheid, verlegenheid en geheugenstoornis. Hij ondersteunt het optimisme, de dynamiek en de strijdlust in de mens. Het is een ideale edelsteen om grote angsten, overgevoeligheid en neerslachtigheid te overwinnen. Hij stimuleert de spirituele ontwikkeling en moedigt aan die vol te houden, zelfs wanneer er twijfel is ontstaan. Door zijn zachtroze tint maakt hij ook tolerant en verdraagzaam (in de eerste plaats voor zichzelf), wat een eerste voorwaarde is voor spirituele groei. Hij ondersteunt paranormale gaven.

 

 

************************************************************************

 

 

Mosagaat

Informatie: Deze Agaat wordt 'Mosagaat' genoemd, omdat hij een tekening vertoont die op mos lijkt. Dit patroon is ontstaan doordat de hoornblende is geoxideerd en op mos lijkende vormen heeft gecreŽerd in de kleuren groen tot roodbruin. Mosagaat is een doorschijnende Agaat met dendritische insluitsels van Chloriet of mangaan- en ijzeroxide waaraan het zijn mosachtige uiterlijk dankt. Hij is vaak kleurloos, maar soms lichtgroen en heel soms roodachtig. De natuur heeft de mosagaat zeer opmerkelijk versierd met lijntjes, vlekjes maar ook met duidelijke vormen van varens, bomen, wolken of mos, die aan de steen een heel mysterieus effect geven. Het lijkt alsof er in de steen echte plantjes aanwezig zijn. Mosagaat vult in het algemeen spleten en holten of maakt deel uit van de Agaat. Het is een heel geliefde siersteen. Hij wordt in dunne laagjes gebruikt zodat de tekening goed uitkomt. Ze worden vaak cabachon geslepen voor ringen, broches, hangers en oorringen. Ook in de kunstnijverheid maakt men dankbaar gebruik van de prachtige Mosagaat om er allerlei siervoorwerpen van te slijpen.

 

 

Geneeskracht: Hij werkt bijzonder gunstig voor mensen met een zwakke vitaliteit. Door de aanwezigheid van sporen van het element mangaan heeft de Mosagaat een aantal kenmerkende eigenschappen. Hij vermindert alle vormen van krampen, is vooral geschikt bij darmklachten en hij verbetert de spijsvertering. Ook kalmeert hij mensen die zenuwachtig zijn. Hij verzacht bepaalde huidproblemen, vooral niet besmettelijke huiduitslag. Door de aanwezigheid van het mangaan zal de Mosagaat ook bij artritis verlichting brengen. Het ijzer in de steen werkt versterkend en bevordert het herstel na een ziekte. Hij helpt goed bij bloedarmoede en verzekert een gunstig verloop van de zwangerschap. Op geestelijk vlak heeft de Mosagaat enkele bijzondere eigenschappen. Deze edelsteen stimuleert vooral de wilskracht, de werklust en het uithoudingsvermogen bij geestelijke activiteiten. Hij beschermt ook tegen geheugenstoornissen en zet aan tot optimistisch en dynamisch denken. Hij maakt iemand ontvankelijk voor universele liefde. Het is een 'touchtone', wat inhoudt dat hij goede resultaten geeft wanneer hij vaak in de hand genomen wordt of doorgegeven wordt in de groep waarmee men mediteert of andere spirituele oefeningen doet. Deze edelsteen is geladen met een intense aarde-energie en is daardoor de  ideale helende steen voor alle leven op aarde. Ook beschermt hij elk levend wezen dat  op reis is of anderszins onderweg is. Bij zieke en treurende planten en bomen geeft de Mosagaat de nodige energie om weer helemaal op te bloeien. Het Mosagaat kan in de auto worden gelegd als bescherming tegen onvoorziene omstandigheden. Wanneer men op reis gaat is het goed om een Mosagaat als bescherming mee te nemen.

 

 

***********************************************************************************

 

 

N

 

 

Nefriet
Informatie: De naam komt van het Griekse 'nephros' (nier). 

Nefriet is nog taaier dan Jadeliet en komt in alle mogelijke kleuren voor, ook gestreept en gevlekt. De meest voorkomende kleuren van nefriet zijn groen, wit, grijs, gelig, roodachtig en bruin. Het mineraal is zijdeachtig glanzend door de vezelige structuur die ontstaat door een vervilte samenklontering van straalsteenkristalletjes. Grote brokken Nefriet zijn te hard om met een hamer bewerkt te worden, daarom wordt de steen verhit en met koud water afgekoeld, zodat er spleten ontstaan waarlangs men de steen kan splijten. Tegenwoordig wordt de steen ook met een speciale  diamantzaag bewerkt. Hij is echter niet met gewone zagen, beitels en vooral niet met  machines te bewerken. De bewerking is nog steeds zuivere handenarbeid. Nefriet komt veel meer voor dan Jadeliet en wordt eveneens gebruikt voor de vervaardiging van sieraden, opschik en cultuurvoorwerpen. 

 

 

Geneeskracht: Door de aanwezigheid van calcium is de Nefriet een edelsteen die gebruikt kan worden bij alle problemen van ontkalking, breuken en ontwikkeling van het skelet. Het aanwezige magnesium ondersteunt bij calciumstofwisseling en verhindert demineralisatie. Hij helpt goed bij bedwateren. Hij ondersteunt de zwangerschap en stimuleert het op gang komen van de borstvoeding. Hij kan het verouderingsproces positief beÔnvloeden. Hij werkt gunstig bij darmklachten, ontsteking aan de darmen en  constipatie. Door de aanwezigheid van het ijzer wordt eveneens de calciumopname gestimuleerd. Hij helpt bij bloedarmoede en verhoogt de mogelijkheden van volledig herstel na ziekte. Hij verzacht bij menstruatieproblemen. Hij heeft aanzienlijke rustgevende en kalmerende eigenschappen, zowel fysiek als emotioneel. Hij is in staat het gevoelsleven te ordenen en het evenwicht volledig te herstellen. Hij is een symbool van vrede en rust. Nefriet neemt geen negatieve invloeden op en straalt onafgebroken genezende en harmonische trillingen uit. Hij is een symbool van de natuurlijke harmonie van vorm, geest en spiritualiteit. Hij reinigt alle verbindingen met de spirituele wereld.

 

 

***********************************************************************************

 

 

A - B - C - F        G - H - I - J       K - L - M - N 

O - P - R - S        T - U - V - W- Z

 

 

naar boven

 

 

 
Handlezen

Handlezen deel 1

Handlezen deel 2 

Numerologie

Bereken Uw Getallen 

Kleuren

Kleurbetekenis

Links en Awards

 

 

 

U kunt hier online sieraden bestellen: Louisa's Design en andere merken sieraden

 


Links
Awards
Webrings

Gastenboek

Teken Mijn Gastenboek

Maanfases

Maanfases

Bekijk de huidige maanfases

Overige

Stem op deze site!

Copyright © 2000-2016 Louisa's Astrologyworld

 

Copyright © 2000-2016 Louisa's Astrologyworld