Site Navigatie

Home
Contactgegevens
Vragen en Reacties

Para Woordenboek

Wie is Louisa

Mijn Paranormale Ervaringen

Spirituele Telefonische Consulten

Diverse Horoscopen

Aanbod Horoscopen

Geboortehoroscoop

 

Uw Sterrenbeeld

 

 * Ram

 * Stier

 * Tweelingen

 * Kreeft

 * Leeuw

 * Maagd

 * Weegschaal

 * Schorpioen

 * Boogschutter

 * Steenbok

 * Waterman

 * Vissen


Uw Chinese Teken

 

 * Rat

 * Buffel

 * Tijger

 * Konijn

 * Draak

 * Slang

 * Paard

 * Geit

 * Aap

 * Haan

 * Hond

 * Varken

 

Uw Keltische Boomteken
Uw Egyptische Teken
Uw Afrikaanse Teken

 

Relatiehoroscopen

Fun Horoscopen

Tarot

 

(C) Louisa Martin

Astrostenen

Astrostenen

Stenen A-B-C-F
Stenen G-H-I-J
Stenen K-L-M-N

Stenen O-P-R-S
Stenen T-U-V-W-Z

 

Stenen G-H-I-J

G

 

 

Granaat
Informatie: Dit is een groep mineralen waarvan de chemische samenstelling wisselend is en die een grote reeks van verschillende elementen kan bevatten, zoals magnesium, ijzer, calcium, aluminium, chroom, vanadium, magnesium, titaan, zirkonium en yttrium. Naar de overheersende aanwezigheid van bepaalde elementen deelt men de Granaten in verschillende groepen in: 

 

Almandien; paarsrood
Demantroiet; groen
Grossulaar; geelgroen, rood
Hessomiet; roodbruin
Pyroop; donkerrood
Spessartiet; geel, oranje
Uvaroviet; groen tot diep smaragdgroen

 

De naam 'Granaat' werd reeds in de 13e eeuw gebruikt door de Duitse filosoof Albertus Magnus, omdat de kleur van dit mineraal hem deed denken aan de 'malum granatum' of granaatappel. Ook kan het Latijnse woord voor korrel, 'granum' aan de naam ten grondslag liggen. In de oudheid werden heel wat rode stenen met de naam 'carbunculus' aangeduid; zo ook de Granaat. Dit Latijnse woord betekent 'gloeiende kolen'; Plinius de Oudere bedoelde hiermee de Almandiengranaat. 

Van alle stenen kunnen de Granaten in de meest uiteenlopende kleuren voorkomen, omdat deze groep uit een groot aantal dubbelsilicaten met twee- of driewaardige elementen  bestaat. In de natuur ontstaan Granaten onder allerlei omstandigheden, maar altijd bij  hoge tempraturen. De kleur loopt van rood via diep donkerrood, lila-achtig, roodbruin, krachtig groen, zwart, geelbruin tot geheel kleurloos. Losse stukken Granaat worden overal gevonden tussen zwarte mineralen in afzettingen in rivieren of oceanen. De glans is glas- tot harsachtig. Granaten kunnen ook dof  of doorschijnend zijn. Als edelstenen zijn de Pyroop, Almandien en Demantroiet het  belangrijkst. Granaten worden over de hele wereld geslepen en verzameld. Door hun enorme verscheidenheid zijn ze gewild bij mineraalverzamelaars.

 

 

Geneeskracht:  Alle Granaatsoorten bezitten de belangrijke eigenschap dat ze de hartfunctie stimuleren. 

Door de aanwezigheid van het element silicium houdt Granaat de bloeddruk in evenwicht en werkt hij positief op de vorming van cholesterol. Hij werkt huidreinigend, vermindert de kans op ontkalking en verdrijft futloosheid en vermoeidheid. Granaat ondersteunt het doorzettingsvermogen. Hij verhoogt de strijdlust, de wilskracht en het zelfvertrouwen. Hij beschermt tegen negatieve gedachten en depressies. Hij bevordert helderziendheid en intuÔtie. Hij ondersteunt de mens in zijn zoeken naar het geestelijk evenwicht en spirituele mogelijkheden. De Granaat wordt het best op harthoogte gedragen. Door zijn grote kracht kan het gebeuren dat de slaap erdoor verstoord wordt. Daarom is het aan te raden de steen alleen overdag te dragen. Het is niet altijd goed te zien wanneer de energie en elementen door de drager opgenomen zijn. Daarom is het goed de steen regelmatig op kracht en mogelijkheden te laten uitpendelen.

 

 

************************************************************************

 

 

Gyrasol
Steen van Atlantis, zelfde werking als de Bergkristal, brengt emoties in evenwicht en werkt op het hartgebied.

 

 

 

 

 

 

***********************************************************************************

 

 

    H

 

 

Heliodoor

Informatie: De naam Heliodoor komt uit het Grieks en staat voor 'geschenk van de zon; 'helios' betekent zon en 'doron' geschenk of gift. Men gebruikt ook nog de naam 'Goudberil'. Heliodoor of Goudberil heeft diep, uitgesproken gele kleuren, maar komt ook voor in lichtere pasteltinten. Wanneer de kleur levendig en verzadigd genoeg is, kan het geel wisselen tussen kanariegeel en goudgeel. In sommige gevallen kan hij ook dofgeel of bijna groen zijn. De insluitsels zijn soms vrij goed zichtbaar en bestaan meestal uit bundels fijne kanaaltjes die evenwijdig lopen aan de richting van de lange as, waarmee men rekening moet houden bij het slijpen van de edelsteen. Gewoonlijk wordt de steen ovaal of rond geslepen. Vanzelfsprekend zijn de meest heldere en kleurrijke stenen het duurst. Heliodoor is niet zo bekend, maar wel een geliefd verzamelaarobject. De stof die de prachtige gele kleur veroorzaakt, is uraniumoxide, hierdoor kan de steen heel licht radioactief zijn.

 

 

Geneeskracht: Deze edelsteen heeft dezelfde positieve eigenschappen als alle anderen Berilsoorten. Door de aanwezigheid van het element uranium helpt hij bij impotentie. Hij ondersteunt de werking en de energieoverdracht van de pancreas en werkt goed tegen suikerziekte. Hij helpt bij het verwerken en verwijderen van giftige stoffen uit het lichaam. Verder stimuleert hij de spieren en verhelpt hij bloedarmoede. Heliodoor geeft de geest de nodige steun en energie om problemen op te lossen. Hij verheldert de geest en geeft de drager door zijn zonnekleur de nodige weerstand. Hij stimuleert ieders spirituele groei en zorgt daarbij voor kracht en uithoudingsvermogen. Door het element uranium kan de steen licht radioactief zijn; het is dan ook aan te raden Heliodoor niet 's nachts te dragen en ook de tijdsduur dat hij gedragen kan worden vast te stellen met behulp van een pendel. Mensen die gevoelig zijn voor vreemde energie, kunnen beter geen Heliodoor dragen. 

 

 

***********************************************************************************

 

 

Heliotroop
Informatie: De groene Jaspis met regelmatige, bloedrode Hematietvlekken noemt men Heliotroop. Het woord komt uit het Grieks en bestaat uit twee delen:'helios' (zon) en 'trepein' (veranderen). In de oudheid gebruikte men de Heliotroop bij de observatie van de bewegingen van de zon. In de handel heet de steen ook 'Bloedsteen'. Het is een ondoorzichtige donkergroene Jaspis met rode puntjes en vlekjes. Deze kenmerkende rode vlekjes ontstaan door de aanwezigheid van ijzer in de steen. De mooie donkergroene kleur is niet altijd lichtbestendig. Door licht en zonlicht kan de kleur verbleken en zullen de rode stippen vlekkerig worden. 

 

 

Geneeskracht: Door de aanwezigheid van ijzer heeft de steen alle eigenschappen van dit element in zich. 

Hij heeft een positieve invloed op de samenstelling van het bloed en een stelpende werking met name bij neusbloedingen, maar ook bij andere bloedingen, bijvoorbeeld bij verwondingen, aambeien en maagzweren. Hij voorkomt en verbetert couperose. Hij zorgt voor een vlotte bevalling en voorkomt eventuele bloedingen. Heliotroop wordt geheel door het lichaam aanvaard. Zijn energie is gelijk aan die van het menselijke lichaam, waardoor hij bijzonder reinigend werkt en de afvoer van afvalstoffen door de lever, nieren en milt bevordert. De Heliotroop is in staat het hersenweefsel te vitaliseren en de toevoer van zuurstof te stimuleren, waardoor de concentratie wordt verhoogd en de emotionele en geestelijke reiniging bevorderd. Hij schenkt de drager wijsheid, idealisme, medeleven en onbaatzuchtigheid. Er wordt gezegd dat indien men een Heliotroop erft, deze de drager de hulp en steun van de vorige bezitter verleent. Hij versterkt de intellectuele vermogens, geeft inzicht en medeleven voor omgeving en medemens. Hij versterkt de spirituele energie en kan iemand in sommige gevallen een blik laten werpen op verleden of toekomst. Men kan de Heliotroop het beste op de huid dragen ter hoogte van het hart. In een ring verwerkt en aan de middelvinger gedragen, bestrijkt hij de hele aura, die zodoende gezuiverd en gestimuleerd wordt. Op de kleding gedragen ondersteunt hij de omgangsvormen en de 'goodwill' van de omgeving.

 

 

***********************************************************************************

 

 

Hematiet
Informatie: Het Griekse woord 'haima' betekent bloed. De rode kleur die het mineraal na verwerking aanneemt, heeft de steen haar naam 'Hematiet' of 'Bloedsteen' gegeven. In Duitsland wordt de steen dan ook altijd 'Blutstein' genoemd. Glanzende Hematietkristallen heten ook 'speculariet' omdat ze in de oudheid gebruikt werden als spiegels. 

Het is een zwarte tot donkergrijs glanzende edelsteen, die heel zwaar is doordat hij uit louter ijzer bestaat. In de natuur komt Hematiet in de meest uiteenlopende vormen voor. Ook de kleur is niet altijd dezelfde en er worden dan ook verschillende namen aan gegeven. De naam 'ijzerglans' wordt gegeven aan goed ontwikkelde of korrelige kristallen. De naam 'speculariet' wordt gebruikt voor wat grotere kristallen. In Engeland komt een variŽteit voor die vanwege de bijzondere vorm aangeduid wordt als 'kidney ore'. Hematiet kan ook voorkomen in dunne, platte plaatjes. Ze kunnen zo dun zijn, dat ze rood doorschijnend worden als er licht doorheen valt. Deze plaatjes kunnen in de vorm van een rozet aan elkaar groeien, waardoor er een bloemvorm ontstaat, die 'ijzerroos' genoemd wordt. De naam hematiet wordt meestal gebruikt voor de gekristalliseerde variŽteiten, terwijl de hardere soorten de naam Bloedsteen krijgen. Tijdens het slijpproces krijgt het water dat men daarbij gebruikt een rode kleur die aan bloed doet denken. Hematiet is een van de meest voorkomende mineralen en veroorzaakt de rode kleur van rotsblokken of complete bergen. Dit mineraal is ook te vinden in holten van roodijzersteen en komt voor in de vormen die lijken op lichaamsorganen zoals nieren, longen of lever. De heel donkere Hematiet geeft men soms ook de naam 'zwarte parel', vooral als hij mooi rond is geslepen.

 

 

Geneeskracht: Deze edelsteen bestaat uitsluitend uit ijzer en bezit dan ook vrijwel alle eigenschappen van dit element. Hij geeft goede resultaten bij bleekzucht en bloedarmoede, hij verbetert de zuurstofopname van het bloed en zorgt voor een optimaal transport van zuurstofrijk bloed naar alle delen van het lichaam. Hij stimuleert volledig herstel na ziekte. Hij verhelpt moeilijke en pijnlijke menstruatie. Het is een steen die koortsverlagend werkt, alle mogelijke krampen in het lichaam verzacht en het is voorts een uitstekende remedie tegen nieren- en blaaskwalen. Hij versterkt het hart en verhoogt de weerstand. Het is een bloedstelper bij uitstek en wordt om die reden heel vaak gedragen. Het is een steen die weer moed en kracht geeft om problemen aan te pakken en op te lossen. Hij verhoogt de hersenfunctie door een verbetering van de doorstroming van het bloed. Hij heeft de mogelijkheid iemand terug te brengen tot het hier en nu en zich te aarden. Hij laat de situaties zien die betrekking hebben op het heden en geeft moed en kracht om spirituele problemen op te lossen. Hij brengt inzicht en leidt de mens terug tot zijn ware zijn, versterkt de persoonlijkheid en schenkt vertrouwen en inzicht. 

 

 

***********************************************************************************

 

 

Howliet

Informatie: De Howliet is vernoemd naar zijn ontdekker, de Amerikaanse geoloog H. Howe. Het zijn ondoorzichtige grijswitte brokken, meestal met zwarte of bruine adertjes doorweven. Doorzichtige, die kleurloos of lichtgelig zijn, zijn zeldzaam. Howliet is een zacht en poreus gesteente dat ingekleurd of gebeitst veel gebruikt wordt als imitatie van andere stenen.

 

 

Geneeskracht: Door de aanwezigheid van calcium is Howliet een geschikte steen om tandbederf te voorkomen en om de vorming van goede tanden positief te beÔnvloeden. Hij helpt bij ontkalking en bij de genezing van botbreuken. Hij bevordert de aanmaak van moedermelk bij borstvoeding en heeft in het algemeen een gunstige invloed op de zwangerschap. Door de aanwezigheid van het element borium kan Howliet helpen waar sprake is van besmetting. Howliet bevordert de genezing van ontstoken mondslijmvliezen, keelontsteking alsmede zweren en blaren in de mond. Hij verzacht maagpijn en stimuleert de spijsvertering, vooral bij stress of nervositeit. Howliet werkt positief op de stofwisseling en kan soms helpen bij vermageren. Howliet kan bepaalde angsten en twijfels oplossen en is een grote steun bij het zoeken naar zelfkennis en innerlijke rust. Hij brengt kennis en evenwicht op een hoger niveau. Hij stimuleert de aandacht en liefde voor het innerlijke leven.

 

 

************************************************************************

 

 

Indigoliet

Informatie: Blauwe Toermalijn kreeg in 1800 van de Andrada e Silva de naam 'Indigoliet' vanwege de indigo kleur van dit kristal. De blauwe kleur ontstaat door insluitsels van de mineralen magnesium en ijzer. De intense groenachtig blauwe kleur van Indigoliet is bijzonder mooi (donkerblauw tot inktblauw). Het kristal is doorzichtig tot doorschijnend en heeft meestal weinig insluitsels. Wanneer de steen duidelijk blauw of blauwgroen is, is hij even kostbaar als Rubelliet. Indigoliet is uiterst zeldzaam. De waarde van de steen daalt sterk wanneer de kleur te donker of te inktachtig is. Indigoliet wordt in gemengde slijpvorm gefacetteerd, maar ook in 'trapvorm' met rechthoekige omtrek. De glans is meestal mooi en goed. 

 

 

Geneeskracht: Indigoliet heeft dezelfde goede eigenschappen als alle andere Toermalijnen. Het aanwezige magnesium voegt er een dimensie aan toe. De blauwe Toermalijn verbetert de stofwisseling in het algemeen en gaat ontkalking en demineralisatie tegen. Hij helpt bij constipatie en ontsteking van de dikke darm. 

Hij maakt vruchtbaar en bevordert een positief verloop van de zwangerschap. Hij biedt hulp bij bedwateren, als de sluitspier niet goed werkt en bij prostaatontsteking. Hij werkt positief bij pijn, zenuwontstekingen en wratten. 

Hij versterkt het immuniteitssysteem en beschermt alle lichamelijke functies. Indigoliet werkt ontspannend en stimuleert tot creativiteit, liefde, trouw, toewijding, geduld en biedt geestelijke bescherming. Door zijn fijne en hoge trilling stimuleert de blauwe Toermalijn gebed en meditatie en nodigt uit tot een leven volgens de wetten der natuur. Hij brengt rust en kalmte en stimuleert het vinden van een eigen weg in spirituele groei. Indigoliet is een edelsteen die rust geeft tijdens meditaties. Houdt een brokje blauwe Toermalijn in de hand of leg een brokje dicht bij de mediterende persoon. Bij het dragen van Indigoliet kan een gevoel van verkoeling ontstaan, veroorzaakt door de intense blauwe kleur. Het is in deze steen niet altijd duidelijk te zien of de energieŽn volledig zijn opgenomen, omdat verkleuring niet altijd zichtbaar is. Omdat de Indigoliet directe invloed heeft op het zenuwstelsel, kan men zich van een goede nachtrust verzekeren door de steen onder het hoofdkussen te leggen.

 

 

************************************************************************

 

 

J

 

 

Jadeliet
Informatie: De naam Jadeliet komt van het Spaanse 'piedra de ijada' dat steen van zijde betekent. Hieruit werd later de naam 'Jade' gevormd. In Nieuw-Zeeland heeft hij ook nog de  naam 'Punamusteen'. 

De Jadeliet is een harde edelsteen, buitengewoon taai en krachtig genoeg om een grotere druk dan staal te weerstaan. Hij komt niet voor in de vorm van kristallen maar als een micro-kristallijn aggregaat. Hij is half tot goed doorschijnend. Hij komt in veel schakeringen en kleuren voor. De meest gevraagde kleur is smaragdgroen; heel doorzichtig smaragdgroen wordt 'Imperial Jade' of 'Keizerjade' genoemd. Er komen ook nog andere variŽteiten van groen voor, maar donkergroen is schaarser. De gewoonste kleur is wit; halfdoorschijnend tot doorzichtig, ook wel een vettig wit met een lichtbruine tint; deze variŽteit krijgt de naam 'mutton-fat Jade'. Witte Jade kan doorspekt zijn met heldergroene en donkergroene gedeelten; deze stukken worden dan geraffineerd gebruikt in snijwerken en siervoorwerpen. Andere voorkomende kleuren zijn oranje, een enkele keer zelfs rood, bruin, geel, ietwat grijsachtig blauw, grijs, roze en lichtviolet. Er kunnen ook vlekken en strepen van vrij levendige kleuren in voorkomen, waar van dankbaar gebruikt wordt gemaakt bij het snijden van siervoorwerpen. Zo kan bijvoorbeeld een vogelfiguur door het kiezen van een bepaalde ligging in het ruwe materiaal zo uitgewerkt worden dat de snavel uit een oranje gedeelte komt, de slagpennen van de vleugels uit een groen geaderde zone en de poten uit een bruine plek. Zo kunnen de mooiste en meest verassende voorwerpen ontstaan zoals ranken, bloemen, takken, vruchten, allemaal uit eenzelfde brok jade. Over de hele wereld zijn voorwerpen in Jade gevonden. De 'Imperial Jade' is vrij  kostvaar. Wanneer de stenen goed gepolijst zijn, hebben ze een prachtige glans, alsof  ze met olie ingewreven zijn. Daarom noemen de Chinezen deze steen 'natte steen'. De prijzen voor voorwerpen van Jade lopen sterk uiteen en zijn afhankelijk van kleur, doorzichtigheid, goede kwaliteit van de bewerking en afwerking. Voorwerpen van Jade-Jadeliet zijn altijd waardevoller dan die van Jade-Nefriet. 

 

 

Geneeskracht: Door de aanwezigheid van aluminium kan Jade positieve resultaten geven bij ziekten van het zenuwstelsel. Hij ondersteunt de afvoer van afvalstoffen van de nieren, de pancreas en de lever. Hij heeft een stimulerende invloed op de werking van de teelballen en de eierstokken en bevordert een voorspoedige bevalling. Het aanwezige chroom in Jade is er de oorzaak van dat hij alle vormen van ontstekingen remt en het hart ondersteunt. Deze edelsteen vermindert de vatbaarheid voor suikerafscheiding in de urine en is een goede hulp bij suikerziekte. Door de aanwezigheid van silicium helpt Jade de huid te herstellen na beschadiging en in alle gevallen van ontstekingen. Hij helpt bij problemen met de luchtwegen en ondersteunt de genezing van tuberculose. Hij werkt positief bij ontkalking en rachitis. Het aanwezige ijzer bevordert het herstel na ziekte en gaat bleekzucht tegen. Hij geeft goede resultaten bij menstruatieproblemen. Hij verhelpt intellectuele en geestelijke vermoeidheid, prikkelbaarheid en onrust. Hij geeft grote bescherming en verhelpt meerslachtigheid. Hij is het zinnebeeld van de vijf hoofddeugden: bescheidenheid, barmhartigheid, moed, gerechtigheid en wijsheid. 

Hij reinigt en bevrijdt de aura van alle negatieve invloeden en trekt positieve energie aan. Hij beschermt de drager bij zijn spirituele ontwikkeling en werk. Hij beschermt tegen alle negatieve invloeden van buitenaf, tegen boze geesten en andere kwade elementen.

 

 

***********************************************************************************

 

 

Jaspis
Informatie: De naam 'Jaspis' is heel oud en komt in diverse oosterse talen voor. In de bijbel wordt de steen in het Hebreeuws 'yashpeb' genoemd. In Assyrie kende men de steen als 'ashpu'. De Griekse betekenis van het woord Jaspis is gespikkelde steen. 

De naam werd echter het meest toegepast bij groene doorschijnende stenen waartoe waarschijnlijk ook de groene agaat, serpetijn en nefriet gerekend moeten worden. Ongeveer 2000 jaar geleden werd de naam Jaspis voor het eerst gebruikt voor de steen die we nu onder die naam kennen. Plinius gebruikte 'Jaspis' voor een hele reeks variŽteiten van alle kleuren, die al bij volkeren in de oudheid bekend waren. De donkere tot zwarte Jaspis uit India werd oorspronkelijk 'morion' genoemd, een naam die later gebruikt werd om de donkere Rookkwarts aan te duiden. De groene Jaspis met regelmatige rode vlekken of stippen heet nu Heliotroop. 

Jaspis bestaat uit vele kleine kwartskorreltjes die met de kleurende bestanddelen en aanwezige amorfe bestanddelen zijn verbonden. In vergelijking met vele anderen soorten stenen wordt er veel Jaspis gevonden. Hij is vaak de begeleider van Agaat en Chalcedoon waardoor hij ook tot deze categorie stenen gerekend wordt. Jaspis ontstaat voornamelijk door kristalvorming uit warme oplossingen in spleten van uitvloeiinggesteenten en vooral in Melafier. Het grote kleurengamma ontstaat door de verschillende insluitsels van andere kristallen. De rode kleurstof komt van Hematiet (ijzer) en de bruine tot gele kleur ontstaat door Limoniet (ijzer), terwijl de groene kleur veroorzaakt wordt door de mosachtige groeisels van Chloriet (mangaan). In sommige gevallen komen ze voor als platte stukken die sterk kunnen glimmen en daarom de naam 'Nijlkwarts" kregen. Deze kastanjebruine Jaspisrolstenen komen voor als afzettingsgesteente langs de Nijl in Egypte. Wanneer deze stukken worden doorgezaagd, blijken zij meestal mooi gestreept te zijn met vertakte dendrieten, die er uit zien als versteend mos. Een Jaspis is een bontgekleurde steen, die vrijwel nooit gelijkmatig getekend is. Vaak is hij wolkachtig of gestreept, terwijl de ene kleur in de andere overvloeit. De roodbruine Jaspis noemt men ook 'Silex' (Hoornsteen). Deze stenen werden in de eerste vuurwapens gebruikt omdat een slag tegen de Silex een vonk deed overspringen naar het kruit, dat tot ontploffing kwam, waardoor het projectiel afgevuurd werd. Van deze  soort Jaspis, Silex, werden in het stenen tijdperk wapens en gebruiksvoorwerpen gemaakt. Door het feit dat Jaspis in zovele kleuren voorkomt, heeft men een onderscheid  gemaakt tussen de verschillende soorten en elke soort een eigen naam gegeven.

  • Heliotroop: groene Jaspis met rode stippen

  • Landschapsjaspis: Landschapachtige tekeningen door insluitsels

  • Luipaardjaspis: kleine ronde tekeningen in beige en bruin

  • Mokkajaspis: gele Jaspis met lichtbruine en bruine vlekken

  • Nunkirchner: grijsbruinachtig, heel fijnkorrelig, genoemd naar de vindplaats in de Hunsruck wordt met berlijnsblauw gekleurd en verkocht onder de naam Duitse lapis, of Swiss lapis als imitatie van lapis-lazuli

  • Plasma donkergroen: gelijkmatig en korrelig Prasem, een groene jaspissoort

  • Silex: donkerbruin en rood gevlekt Rode Jaspis, meestal egaal van kleur met hier en daar enkele witte lijnen

 

 

Geneeskracht: Het is een edelsteen die de wilskracht vergroot. Door de aanwezigheid van ijzer en mangaan heeft de Jaspis alle mogelijkheden van deze elementen in zich. Tegelijk heeft hij de eigenschap om de geslachtsorganen positief te beÔnvloeden en de zwangerschap te ondersteunen. Hij werkt uiterst beschermend in de eerste drie maanden van de zwangerschap en geeft goede hulp bij de eerste tekenen van misselijkheid. Hij helpt ook tegen maagpijn, gal- en nierproblemen. De Jaspis is een ideale talisman, omdat hij in alle omstandigheden bescherming biedt. Hij brengt harmonie tussen geest en lichaam, sterkt de geest en verdrijft negatieve gedachten. Hij verhoogt de concentratie en relativeert bepaalde moeilijke momenten in het leven. Hij maakt minder egoÔstisch en verhoogt de verdraagzaamheid. De Jaspis verhoogt onze verbondenheid met de aarde en verbindt het lichaam met de geest en het spiritueel gevoel. Hij schept een harmonieuze sfeer en een 'totaal' gevoel in de mens. Hij versterkt het bewustzijn en helpt bij het maken van de juiste keuzes in het leven. Een Jaspis kan goed in een broek- of jaszak worden meegenomen. De Jaspis is ťťn van de edelstenen die in homeopathische verdunning ingenomen kan worden. Een Nederlandse firma brengt de groene Jaspis in D8-verdunning op de markt onder de naam 'Jaspe Vert D8'; deze oplossing werkt goed bij galproblemen.

 

 

***********************************************************************************

 

 

A - B - C - F        G - H - I - J       K - L - M - N 

O - P - R - S        T - U - V - W- Z

 

 

naar boven

 

 
 
Handlezen

Handlezen deel 1

Handlezen deel 2 

Numerologie

Bereken Uw Getallen 

Kleuren

Kleurbetekenis

Links en Awards

 

 

 

U kunt hier online sieraden bestellen: Louisa's Design en andere merken sieraden

 


Links
Awards
Webrings

Gastenboek

Teken Mijn Gastenboek

Maanfases

Maanfases

Bekijk de huidige maanfases

Overige

Stem op deze site!

Copyright © 2000-2016 Louisa's Astrologyworld

 

Copyright © 2000-2016 Louisa's Astrologyworld