Site Navigatie

Home
Contactgegevens
Vragen en Reacties

Para Woordenboek

Wie is Louisa

Mijn Paranormale Ervaringen

Spirituele Telefonische Consulten

Diverse Horoscopen

Aanbod Horoscopen

Geboortehoroscoop

 

Uw Sterrenbeeld

 

 * Ram

 * Stier

 * Tweelingen

 * Kreeft

 * Leeuw

 * Maagd

 * Weegschaal

 * Schorpioen

 * Boogschutter

 * Steenbok

 * Waterman

 * Vissen


Uw Chinese Teken

 

 * Rat

 * Buffel

 * Tijger

 * Konijn

 * Draak

 * Slang

 * Paard

 * Geit

 * Aap

 * Haan

 * Hond

 * Varken

 

Uw Keltische Boomteken
Uw Egyptische Teken
Uw Afrikaanse Teken

 

Relatiehoroscopen

Fun Horoscopen

Tarot

 

(C) Louisa Martin

Astrostenen

Astrostenen

Stenen A-B-C-F
Stenen G-H-I-J
Stenen K-L-M-N

Stenen O-P-R-S
Stenen T-U-V-W-Z

 

Stenen A-B-C-F

A

 

 

Agaat                                                                                      
Informatie: Agaat is genoemd naar een (mythische) rivier in het zuiden van SiciliŽ, de 'Achates'. De fysische en chemische eigenschappen zijn dezelfde als van Chalcedoon. Agaat is een compacte variŽteit van Chalcedoon met fijne, ronde, evenwijdig lopende of golvende ringen en onregelmatige, bontgeschakeerde patronen. De uiteenlopende kleuren van de ringen worden veroorzaakt door chemische mengsels en micro-insluitsels van Hematiet, Limoniet, en andere mineralen. De natuurlijke aggregaten variŽren in kleur van wit tot zwart, grijsblauw en rood en van geel tot bruin. Sommige ringen zijn poreus, waardoor er vloeistoffen van allerlei Agaat samenstellingen doorheen kunnen sijpelen. Ze zijn vaak hol van binnen en de wanden zijn dan bedekt met radiaal gegroepeerde kristallen van Amethist en bergkristal, waarbij de toppen naar het centrum gericht zijn. Deze soort Agaat krijgt daardoor de benaming 'geode'. Agaat ontstaat in uitstralingsgesteente, waar het enerzijds blaasjes opvult die achterblijven nadat er gas uit is ontsnapt en anderzijds aders opvult als gel van siliciumoxide gemengd met water. Men vindt Agaat meestal in de holten van melafier en soortgelijke gesteenten. Deze gesteenten zijn ontstaan tijdens vulkanische activiteiten, waarbij uiteindelijk een uitbarsting plaatsvond van lava waarin gasbellen waren gevormd. Na het ontsnappen van de gassen uit de holtes in de gestolde lava ontstonden de in concentrische lagen opgebouwde afzettingen van Agaat. De dunne lagen in de agaat zijn vaak bont van kleur en de lijnen volgen meestal de vorm van de holte waarin de oorspronkelijke oplossing is afgezet. Er zijn vele variŽteiten aan Agaten. Hieronder worden ze besproken:

 

Boomagaat : boomsteen ofwel dendrietenagaat of mekkasteen

Botswana Agaat : doorschijnende agaat met concentrische ringen

Brokkenagaat : gebroken en door kwarts weer aaneen gekitte agaat

Crazy-lace Agaat : halfdoorschijnende steen, doorgroeit met buisjes

Dendrietenagaat : transparante agaat met insluitsels
Fossielagaat : zwart-witte agaat met buisjesstructuur
Hydroliet : ťťnkleurige chalcedoon met waterinsluitsels
Landschapsagaat : transparente agaat met landschapstekeningen door ingesloten dendrieten
Leeuwenagaat : roodgele agaat
Mosagaat : transparante chalcedoon met op mos gelijkende insluitsels van hoornblende
Ogenagaat : evenwijdige banden met de buitenwand
Pseudoagaat lijkt inwendig op agaat , maar komt niet voor in amandelknollen
Pijpagaat : doorgroeit met buisjes van oude toevoerkanalen
Ringenagaat : ringvormig gestreept
Steragaat : pijpagaat met stervormige buisjes
Vestingagaat : agaat met tekening als bastions van oud

 

 

Geneeskracht: Door het silicium waaruit de Agaat voornamelijk bestaat is hij te gebruiken voor alle kwalen van de luchtwegen, bij ademnood en bij astmatische problemen. Hij helpt bij hoge bloeddruk en sommige gevolgen ervan, zoals oorsuizingen, warmteprikkels en duizeligheidprikkels. Agaat helpt bij moeilijke bevallingen (vooral de Botswana-agaat). Hij werkt huidherstellend, sterkt het hart en verbetert de bloedsomloop. Bij koorts neemt hij de warmte over en zorgt voor een normale temperatuur. Hij gaat ontkalking tegen en helpt tegen gewrichtspijn.
Deze edelsteen kan door iedereen zonder problemen gedragen worden en kan ook de werking van andere edelstenen positief beÔnvloeden. Hij versterkt de persoonlijkheid en het zelfrespect. Hij beschermt de drager tegen losbandigheid en maakt hem serieus en evenwichtig. Bij geestelijke problemen en stoornissen kan deze edelsteen een grote hulp zijn. Hij zal de drager altijd en in alle omstandigheden beschermen tegen gevaren van buitenaf, maar ook tegen gevaren die de persoon zichzelf kan aandoen. Hij verlicht en vergroot het geestelijk vermogen en inzicht. Hij beschermt het spiritueel leven en geeft positieve krachten. Hij weert demonen en beschermt tegen negatieve spirituele invloeden van buitenaf. Hij stimuleert het zoeken naar meesterschap en wijsheid.

 

 

***********************************************************************************

 

 

Almandien

Informatie: De naam 'Almandien' is afgeleid van het Latijnse 'carbunculus alabandicus' naar de stad Alabanda in Klein-AziŽ waar de steen ten tijde van Plinius de Oudere werd verhandeld.

Almandien heeft een karakteristieke dieprode kleur met een violette kleurnuance die wordt veroorzaakt door verontreiniging van de elementen ijzer en chroom. De steen kan zowel doorschijnend als ondoorzichtig zijn. Hij is van andere rode stenen te onderscheiden doordat de kleur niet helderder wordt in het licht en omdat hij 'enkelbrekend' is. Hij vertoont dus geen pleochroisme zoals bij donkergekleurde Granaten voorkomt. Bij tamelijk doorzichtige stenen die gefacetteerd zijn lijken sommige facetten in de kern bijna zwart, het zogenaamde 'Granaateffect'. De stenen worden vaak cabochon geslepen met een uitholling aan de onderkant om de kleur beter tot uiting te laten komen. Stenen met een gewicht van verscheidene karaten komen veel voor. Naar verhouding zijn Almandienkristallen groot en meestal volmaakt uitgegroeid. De edelsteen behoudt ook bij grotere afmetingen zijn kwaliteit, waardoor er uitzonderlijk grote geslepen Almandiengranaten ontstaan. De waarde van Almandien is evenredig met de levendigheid van de kleur en de afwezigheid van insluitsels en breukvlakken. Hoe meer hij op robijn lijkt, hoe hoger de prijs.

 

 

Geneeskracht: Almandien heeft alle goede eigenschappen die Granaat eigen zijn. Door de elementen ijzer en aluminium heeft hij echter nog andere. Hij ondersteunt het hart bij de genezing na een hartinfarctoperatie. Hij helpt bij bleekheid, bloedarmoede en abnormale menstruatie. Hij heeft een gunstige invloed op de werking van de pancreas, de lever en de nieren en hij verbetert de energiedoorstroming van het zenuwstelsel. Hij vermindert onrust, prikkelbaarheid en oververmoeidheid. Hij ondersteunt en sterkt het geestelijk vermogen. Hij verdrijft angstgevoelens en schenkt de geest rust. Hij versterkt de intuÔtieve vermogens. Hij brengt inzicht in relaties en laat de spirituele betekenis ervan ontdekken.

 

 

***********************************************************************************

 

 

Amazoniet
Amazoniet is een variŽteit van microklien. Deze naam is ontstaan uit de Griekse woorden 'mikros' dat klein betekent en 'klinein' dat buigen betekent. De blauwgroene variŽteit noemt men Amazoniet, een benaming die op een vergissing berust, want bij de soortgelijke stenen die men in het stroomgebied van de Amazonestroom vindt, gaat het altijd om Nefriet (variŽteit van Actinoliet) en nooit om microklien. 

Amazoniet is een levendige blauwgroene steen die op allerlei manieren met witte en groene lijntjes getekend kan zijn. Als de steen in het licht bewogen wordt, laat hij een mooie schittering zien die ontstaat door de reflectie op ontelbare kleine breukjes in de steen. 

Amazoniet kan, hoewel in mindere mate, hetzelfde effect vertonen als Maansteen (adularescentie). De groene kleur kan veroorzaakt zijn door insluitsels van koper, maar ontstaat meestal door spanningen in de structuur van de steen.

 

 

Geneeskracht: Door de aanwezigheid van kalium heeft de Amazoniet een grote invloed op de waterhuishouding van ons lichaam. Zowel incontinentie als zwaarlijvigheid door vochtophoping krijgt onder invloed van een Amazoniet een positieve stimulans. Hij helpt de bijnieren afvalstoffen af te voeren, waardoor alle slijmvliezen in het lichaam en ook de transpiratie gestimuleerd worden. Daardoor werkt de steen uitstekend tegen kloven in de handen, wonden, schimmels, jeuk, eczeem, brandwonden en allerlei andere huidproblemen. Ook artrose en chronische reuma krijgen een positief verloop door het dragen van een Amazoniet. Het aanwezige aluminium helpt nerveuze spanningen te verlichten, waardoor tegelijk vermoeidheid, onrust en prikkelbaarheid verminderd worden. Hij ondersteunt de lever, de nieren en de pancreas. Verder werkt hij positief op de geslachtsorganen zoals de teelballen en de eierstokken. Door het ijzer heeft Amazoniet een grote invloed op de kwaliteit van het bloed. Hij bevordert vooral de bloeddoorstroming in de bloedvaten, waardoor wonden en de vorming van een nieuwe huid worden gestimuleerd. Het is ook een ideale edelsteen om na operaties te dragen en te gebruiken om wonden te genezen, zodat ze vrijwel zonder litteken dichtgaan. Het is een geestelijk reinigende edelsteen. Hij versterkt het intellect en stimuleert de hersendoorbloeding. Hij geeft geestelijke rust en verdrijft vermoeidheid. Het is een ideale edelsteen voor mensen en kinderen met het syndroom van Down.
Ook hyperactieve kinderen vinden vaak rust door het dragen van een Amazoniet. Het is een edelsteen die door zijn reinigende eigenschappen de verbinding tussen de kosmos en de mens ophoudt, waardoor meditatie een grotere diepgang krijgt, en tussen mensen onderling, zodat optimale communicatie mogelijk is. Hij levert helende en vernieuwende energie die tot verruimd inzicht leidt.

 

 

***********************************************************************************

 

 

Amber

Informatie: De oude Latijnse benaming is 'Succinum'. In het Slavisch is de naam 'Jantar'. Op SiciliŽ is het 'Simetiet'. In RoemeniŽ 'Roemetiet'. In het Frans 'Ambre'. In het Engels 'Burnstone' of 'Amber'. In het Duits 'Beernstein'. In het Grieks 'Elektron'. In Birma 'Birmiet'. De Nederlandse naam is 'Barnsteen' en heeft te maken met het woord 'barnen' dat branden betekent. Deze edelsteen kan branden of werd verbrand, waardoor stoffen vrijkwamen die heel ontsmettend werkten. Amber is oplosbaar in alcohol, ether en benzeen, smelt gemakkelijk in een kaarsvlam en wordt elektrostatisch geladen door te wrijven met een wollen doek. Door deze eigenschap kan hij kleine papiersnippers of haren aantrekken. Hij is compact, broos, vettig en doorschijnend of volledig transparant.

Naar gelang de vindplaats is de kleur honinggeel, wit, roodachtig tot bruin met banden van verschillende kleurintensiteit. Waar het oppervlak ruw is, is hij doorschijnend. Amber drijft in zout water en heeft zelf bijna geen gewicht. Amber of Barnsteen is een zuurstofhoudende koolwaterstofverbinding van organische oorsprong en heeft veel en prachtige insluitsels van zaden en insecten die perfect bewaard zijn. De wetenschap heeft uit deze insluitsels kunnen opmaken dat er reeds heel vroeg een groot aantal soorten planten en insecten, in grote verscheidenheid op aarde aanwezig was.

 

Aard-amber
Aard-amber heeft meestal een heldere, doorschijnende en honinggele kleur. De mooiste kwaliteit wordt gedolven uit de blauwe klei die tussen de lagen tertiaire zandsteen zit. Deze laag is 1 tot 9 meter dik en bestaat uit zand en glimmer. Aan de Baltische kust wordt hij in afgravingen gevonden. Deze ambersoort wordt vooral gebruikt om er juwelen van te maken. Hij wordt bol geslepen voor halskettingen, armbanden en in ringen gezet. 

 

Zeeamber
Zeeamber is meestal niet doorschijnend en heeft een zachte gele kleur, soms met donkere strepen door insluitsels. Deze amber wordt met speciale baggerscheppen uit zee gehaald. Het grote pluspunt van deze ambersoort is dat hij heel wat goede eigenschappen van het zeewater in zich opgenomen heeft. Hij bevat daardoor jodium, zouten en vele mineralen. Zeeamber wordt gebruikt voor siervoorwerpen, zoals doosjes, snijwerk in kunstvoorwerpen, maar vooral voor mondstukken van pijpen, sigaren en sigarettenhouders. 

 

Donkerbruine Amber
Donkerbruine Amber of Petroleumamber met een blauwgroene fluorescentie wordt vooral gevonden waar petroleum geboord wordt. Deze soort Amber wordt ook Succiniet genoemd. Hij is zeldzaam en zeer geliefd bij verzamelaars.

 

 

Geneeskracht: Amber heeft een groot aantal zeer goede eigenschappen. Bij gewrichtspijn en gewrichtsstramheid kan hij verlichting bieden. Hij ondersteunt het genezingsproces bij alle vormen van keelaandoeningen, verkoudheden en bronchitis. Amber is bijzonder ontsmettend. Hij voorkomt krop doordat hij de energiedoorstroming van de schildklier en de bijschildklieren stimuleert. Baby's die tanden krijgen, kunnen een halskettinkje van Amber dragen om de pijn te verlichten en tandvorming te stimuleren. Hij is een uitkomst bij spijsverteringsproblemen. Bij beginnende doofheid kan Amber het proces vertragen. Het genezen van geelzucht kan ondersteund worden door het dragen van een stukje Amber. Amber herstelt de kracht van de zon in ons eigen zonnecentrum, de plexus solaris. Amber stimuleert het denkproces en versterkt de intuÔtieve vermogens.
Hij reinigt en loutert de geestkracht. Hij schenkt inzicht en verlicht de geest. Hij beschermt tegen krankzinnigheid en werd hiertoe vroeger gemalen, in poedervorm in wijn opgelost en gedronken. Als amulet beschermt hij tegen negatieve invloeden, tovenarij en hekserij. Hij wordt gebruikt bij meditatie en contemplatie om de ziel op haar weg naar verlichting behulpzaam te zijn. De helderziendheid en het innerlijk gezichtsvermogen wordt erdoor gestimuleerd. Amber heeft een grote spirituele impact. Wanneer men een mondstuk van Amber gebruikt bij het roken, is men beschermd tegen keel- en ademhalingsproblemen. Amber kan het beste zo dicht mogelijk bij de plaats waar de pijn zich voordoet gedragen worden, bijvoorbeeld als armbandje bij pijn in de handen, armen of schouders.

 

 

***********************************************************************************

 

 

Amethist
     

Informatie: De naam Amethist is afgeleid van het Griekse 'Amethystos' dat vertaald wordt als niet dronken of nuchter. Door de paarse kleur die op de wijndruif lijkt, werd de steen in verband gebracht met de god van de wijn, Bacchus of Dionysos. Volgens Aristoteles was het ook de naam van de nimf, die door Diana in een steen werd veranderd om haar te beschermen tegen de avances van Bacchus. Als herinnering aan zijn liefde voor haar goot hij een beker wijn over een steen, die daarop wijnkleurig werd en de eigenschap kreeg te beschermen tegen de verderfelijke invloed van wijn.

De fraaie stenen hebben een rijke, diepe paarsviolette kleur met een sterke schittering en glans. De kleur kan variŽren van licht- tot donkerviolet of roodachtig violet. Ze kunnen in bepaalde gevallen zo lichtgekleurd zijn, dat het lijkt alsof ze kleurloos zijn, maar tegen een witte achtergrond verraden ze al snel hun ware aard. De kleur van Amethist is meestal niet egaal, maar verdeeld in kleurzones die getuigen van het groeiproces van de kristallen. Amethist kan, evenals Bergkristal en Rookkwarts, naald- of plaatvormige insluitsels hebben, waardoor het 'kattenoogeffect' kan ontstaan. Vooral vloeistofinsluitsels komen veelvuldig voor en geven aan de Amethist glans en schittering. Door verhitting kan de kleur veranderen, een eigenschap die benut wordt om Amethist van mindere kwaliteit te kunnen verhandelen. Deze gele gebrande Amethisten worden verkocht onder de naam Citrien of een andere fantasienaam, waardoor bij de koper vaak misverstanden ontstaan. De Amethist groeit in grote of kleine bolvormige holten die men 'geoden' noemt. De wanden van deze geoden zijn bedekt met duizenden prachtige Amethistkristallen. Ze kunnen wel een diameter van een meter hebben. Wanneer deze holten gevuld zijn met prachtige goedontwikkelde paarse kristallen, worden ze gebruikt als kwaliteitsedelstenen met een navenante prijs. Er bestaan Amethisten die bij daglicht verbleken, maar waarvan de kleur terugkomt door bestraling met radium. Het is dus belangrijk bij de aankoop van een Amethist te vragen of hij bestraald is. Dan is namelijk de kans groot, dat hij na enige tijd zijn kleur zal verliezen.

 

 

Geneeskracht: Door de aanwezigheid van ijzer heeft de Amethist de eigenschap te helpen bij allerlei problemen die ontstaan door bloedarmoede, herstel na ziekte, bleekheid en pijnlijke menstruatie. Door de aanwezigheid van mangaan helpt de Amethist vooral  's morgens bij krachteloosheid. Het kristal verbetert het geheugen, vermindert de druk op de hersenen, vermindert krampen, reinigt de huid en bevordert de transpiratie. Het is een ideale edelsteen tegen slapeloosheid. Daartoe legt men de Amethist onder het hoofdkussen en alvorens te gaan liggen strijkt men enkele keren met de steen over de slapen. Ook mensen die last hebben van steeds terugkerende migraine worden geholpen door het langere tijd dragen van een Amethist op de huid. 

Het aanwezige titaan zorgt ervoor dat de Amethist bescherming biedt tegen allerlei besmettingen, vooral huidaandoeningen. Door de aanwezigheid van titaan heeft de Amethist een zeer grote invloed op de geest, waardoor de steen met succes gebruikt wordt bij meditatie in het algemeen en een geestelijke reiniging en ontwikkeling bevordert. Door het titaan ontstaat als het ware een brug van de aarde naar de hemel. Het aanwezige mangaan geeft de kracht tot scheppend denken. Minder goede kwaliteiten als drift, woede en haatgevoelens worden erdoor getemperd. De Amethist is een ideale edelsteen om angst, verdriet en heimwee te verminderen en te verwerken. Het is een vriendschapssteen die zorgt voor naastenliefde en deemoed. Hij geeft heldere inzichten bij toekomstvoorspellingen en droomuitleg. De Amethist kan gebruikt worden om meditatie te verdiepen en de aandacht vast te houden. Hij heeft een sterke mystieke uitwerking en verdiept de contemplatie. Leg een Amethistgeode in de kamer waar geestelijke arbeid verricht wordt en hij zal rust en evenwicht brengen. De Amethist wordt verwerkt in ringen en oorbellen. Gedragen op de huid of op de kleding geeft hij direct goede resultaten. Wanneer de energie en de elementen opgenomen worden, zal de Amethist van kleur veranderen. De steen kan zijn kleur helemaal verliezen en dan ofwel wit of zwart worden. De Amethist die uitgeput is, vertoont heel vaak puntjes en barsten. Bij een uitgewerkte geode vallen de kristallen van de wand. Spoel een Amethist om de 28 dagen flink af onder stromend water om de opgevangen negatieve energieŽn te verwijderen. Dan zal de steen zijn glans en kleur langer behouden.

 

 

***********************************************************************************

 

 

Apofylliet

Informatie: De naam Apofylliet is afgeleid van het Griekse woord 'apophulliso', dat pluizen betekent. Het kristal komt voor in de kleuren wit, kleurloos met een licht roze schijn, rood, groen, paars en soms geel. Het zijn mooie kristallen in de vorm van kubussen of piramiden, maar ze komen ook in massieve vorm voor. Het is doorzichtig tot doorschijnend en heeft een glasachtige parelmoerglans.

 

 

Geneeskracht: Door de aanwezigheid van het mineraal kalium wordt de stofwisseling van water in het lichaam op een positieve manier beÔnvloed. Door een verbeterde energiestroom in de bijnieren worden zwaarlijvigheid en cellulitis verminderd. Reuma en menopauzeproblemen worden sterk verminderd. Spieren en slijmvliezen worden versterkt. Calcium gaat ontkalking en tandbederf tegen. Breuken genezen beter. De zwangerschap wordt ondersteund en de borstvoeding verhoogd. De geestelijke vermogens worden ondersteund en van alle negativiteit gezuiverd. Apofylliet geeft helderheid in de zoektocht naar het hogere zelf.

 

 

***********************************************************************************

 

 

Aquamarijn
Informatie: De naam Aquamarijn komt van de Latijnse woorden 'aqua' dat water betekent en 'marina' dat zee betekent. In het Frans wordt aquamarijn 'aige marine' genoemd. In het begin van deze eeuw werd Aquamarijn als 'zeegroen' of 'blauwgroen' omschreven en zelden als blauw. Om de fraaie blauwe tint te verkrijgen ging men rond 1920 over tot het verhitten van de stenen tot een temperatuur tussen de 400 en 500 graden C. Daardoor verliezen ze hun groenachtige tint en krijgen hun mooie blauwe kleur. Deze kleur is blijvend, in tegenstelling tot de blauwe kleur van gebrande zirkoon. 

De fysische en chemische eigenschappen zijn dezelfde als die van Beril. Aquamarijn kan diverse kleuren en tinten aannemen; lichtgroen tot blauwgroen, bijna kleurloos, lichtblauw, blauw, hemelsblauw en doorzichtig tot doorschijnend. De exemplaren met een diepblauwe kleur is gelijkmatiger en doorzichtiger dan bij Smaragd. De voor Aquamarijn kenmerkende insluitsels van fijne holle kanaaltjes die licht wit reflecteren, maken de steen drukgevoelig en bros. Er worden soms kristallen gevonden die groot genoeg zijn om diverse edelstenen uit te slijpen. De minder goede kwaliteit zijn ondoorzichtig en hebben een grijze kleur in plaats van zachtblauw en zijn daardoor niet geschikt om te slijpen. Stenen met een gewicht van enkele karaten tot enkele tientallen karaten komen tamelijk veel voor. Vele zijn vrij van insluitsels, waardoor ze een hoge slijpwaarde hebben. Dit is ook de reden waarom veel Aquamarijnen als kleine geslepen edelstenen te vinden zijn. Het trappenslijpsel is de meest gebruikte vorm, maar er worden van grotere stukken ook ovaal- en druppelvormen geslepen. Aquamarijn heeft een weinig opvallende glasglans. Aquamarijn is vrij kostbaar, mits de steen een mooie diepblauwe kleur heeft, en heel duur als hij een gewicht heeft van ten minste enkele karaat. Maar Smaragd, Robijn en Saffier zijn altijd nog duurder, terwijl blauwe Topaas weer goedkoper is.

 

 

Geneeskracht: De aanwezigheid van het element aluminium heeft een positieve invloed op het autonome zenuwstelsel van ons lichaam. De Aquamarijn versterkt de werking van de alvleesklier en ondersteunt de lever. Hij stimuleert het optimaal functioneren van de teelballen en de eierstokken. Hij verbetert de bloedspiegel en houdt de spierkracht op peil. Door de aanwezigheid van het element beryllium heeft hij een grote impact op de functie en de werking van de hypofyse en de schildklier. Ook de bijnieren worden door het dragen van een Aquamarijn positief beÔnvloed. Hij ondersteunt de genezing van keelpijn, opgezette klieren, angina, ontsteking van het mondslijmvlies en de kaak- en voorhoofdsholte. Hij versterkt hart en bloedvaten en werkt positief bij een hartinfarct. Hij ondersteunt de genezing bij prostaatproblemen. Deze edelsteen helpt snel en goed bij keelpijn, keelontsteking en stemverlies. Hij brengt helderheid en is daarom goed te gebruiken bij oogproblemen.
Energiedoorstroming van de hypofyse en de schildklier wordt door het dragen van een Aquamarijn gestimuleerd, waardoor een optimale werking van beide klieren verzekerd is. De Aquamarijn heeft een zeer gunstige invloed op het keelchakra en helpt emoties te verwerken, waarbij men 'sprakeloos' is, een 'samengeknepen' keel heeft of op een andere wijze niet in staat is zich te uiten. Aquamarijn opent het derde oog en geeft inzicht in de persoonlijke geestelijke groei naar een beter menszijn op hoger niveau. Hij beschermt onschuld en reinheid en waarborgt huwelijksgeluk. Hij stimuleert liefde voor een ander en zichzelf op een positieve manier. Aquamarijn is een edelsteen voor de zuivere ziel die alles aanvoelt, hij versterkt het mentale zien en de alwetendheid.
Het is een edelsteen voor mystici en zieners. Koop een getrommeld stukje Aquamarijn, dan is imitatie of namaak vrijwel uitgesloten; alleen geslepen stenen lopen de kans niet echt te zijn. Draag de Aquamarijn op de huid, bij voorkeur rond de hals. Een halskettinkje van ruwe stukjes Aquamarijn helpt optimaal bij keelproblemen. Zodra de drager de energie en de elementen uit de edelsteen opgenomen heeft, is de Aquamarijn meestal helemaal wit geworden.

 

 

***********************************************************************************

 

 

Aventurijn 

Informatie: Een imitatie van deze steen was eerder bekend dan de steen zelf. In het atelier van een Venitiaans glasmaker werd bij toeval (in het Italiaans 'aventura') een glasmassa geproduceerd, die opviel door een bijzondere glans, ontstaan door heel fijne koperschilfertjes. Hij noemde deze glasmassa 'avanturine' en verkocht die onder deze benaming. Het mineraal dat er ongeveer net zo uitzag, en dat pas later ontdekt werd, kreeg dezelfde naam.

Het wordt gerangschikt in de kwarts-groep. Aventurijn komt voor als een compact kwartskristal dat rijkelijk vermengd is met glimmer- of hematietschubjes, waardoor het zijn karakteristieke uiterlijk krijgt. Aventurijnkwarts is massief en vertoont geen kristalvlakken. Het kan zowel doorschijnend als niet doorschijnend voorkomen. De groene kleur ontstaat door ontelbare plaatjes van de chroomgroene micasoort Fuchsiet. Het groen heeft een grote verscheidenheid aan kleurintensiteiten en tinten van heel donkergroen tot uitzonderlijk lichtgroen. Wanneer in het kwarts ook nog andere insluitsels aanwezig zijn, zoals Hematiet, dan ontstaan ook roodbruinachtige tinten. De blauwe Aventurijn wordt gekleurd door het mineraal Dumortiriet en wordt Vivianiet genoemd. Behalve dat de insluitsels de oorzaak zijn van de kleur, zijn ze ook verantwoordelijk voor een lichteffect dat men kent onder de naam 'aventurescencie'. 

 

 

Geneeskracht: Zoals alle kwartssoorten bestaat Aventurijn voor een groot deel uit silicium. Hierdoor is het een ideaal middel om beschadigde huid te herstellen. De steen is heel goed tegen eczeem, uitslag, acne, rode vlekken en psoriasis. Verder voorkomt hij neusbloedingen en helpt bij alle problemen die roodheid veroorzaken. Aventurijn is tevens een remedie tegen artrose, ontkalking en rachitis. Door de insluitsels van Hematiet en ijzer kan hij verbetering brengen bij te hoge of te lage bloeddruk. De Aventurijn maakt onafhankelijk en staat borg voor onverwacht avontuur en geluk bij het ondernemen. De Aventurijn haalt het beste en het mooiste in iemand naar boven en bevordert de ontwikkeling van diens spiritualiteit. Bij huidproblemen en alle vormen van allergie kan de Aventurijn op de huid om de middel worden gedragen. Het brokje Aventurijn moet steeds gecontroleerd worden op barstjes, scheurtjes en kleurveranderingen. Neem geregeld een nieuw brokje Aventurijn tot alle problemen verdwenen zijn. Draag op reis altijd een brokje Aventurijn, aangezien dit onverwachte meevallers garandeert en een behouden reis waarborgt.

 

 

***********************************************************************************

 

 

B

 

 

Barnsteen
Deze steen wordt ook wel Amber genoemd. Kijk voor uitgebreide informatie bij Amber. 

 

Elektriserend, tegen angst en problemen, depressie, zware vermoeidheid, hysterie, astma, reuma, infectie, malaria, goed voor het oor, geneest en beschermt de luchtwegen. Helpt tegen ziekten van de luchtwegen zoals astma en bronchitis. Beschermt kinderen tegen geheimzinnige ziekten en vergiften. Tegen pijn bij het tandenkrijgen en verliezen.

 

 

************************************************************************

 

 

Bergkristal 

Informatie: De naam Bergkristal is afgeleid van het Griekse 'krystallos' dat helder ijs of bevroren water betekent. Het kreeg deze naam door de gelijkenis met ijs en ook omdat het zelfs in een warme omgeving lange tijd koud blijft, zeker in vergelijking met glas. Dit komt doordat Kwarts als gevolg van zijn inwendige structuur een zeer goede warmtegeleider is.

Bergkristal is een kleurloos Kwarts. Er zijn heel heldere en volledig doorzichtige kristallen, maar ook wolkige en witachtige. Een egale vrijwel witte soort draagt de naam 'Melkkwarts'. De kristallen van Bergkristal lopen zeer sterk uiteen wat grootte en gewicht betreft, van zeer klein tot tonnenzware. De kristallen hebben de vorm van een prisma dat aan ťťn kant door een zeszijdige piramide is begrensd. De kristallen zijn loodrecht op de lengterichting gestreept. Men kent kristallen die links of rechts zijn gedraaid: dit wordt veroorzaakt door de wijze waarop de atomen zich hebben gerangschikt. Bergkristal is ontstaan door kristallisatie uit een oplossing en komt voor in holten, spleten en geodes. Er bestaan kristallen waarbij de groei tijdelijk heeft stilgestaan. Vaak is er dan een verontreinigd oppervlak ontstaan, waarna de kristalgroei weer is verder gegaan, men kan dan als het ware het ene kristal in het andere zien zitten. Men noemt dit een 'Fantoomkwarts'. Op de scheurtjes in het kristal zijn vaak alle kleuren van de regenboog te zien. Dit is een verschijnsel dat optreedt door de reflectie van het licht; dit wordt 'interferentie' genoemd. Hoewel het een tamelijk gewoon materiaal is, wordt Bergkristal als edelsteen gebruikt vanwege zijn zuiverheid en schoonheid. Bergkristal wordt in alle mogelijke vormen geslepen en gebruikt voor halskettingen, kralen, hangers, ringen en vele andere siervoorwerpen. 

 

 

Geneeskracht: Bij etterende wonden wordt silicea, ook in homeopathische vorm, met goed gevolg toegepast. Bij een ontsteking van het beenmerg, abcessen op de amandelen, tandfistels en allerlei andere fistels is silicea een langzaam maar zeker werkend geneesmiddel. Het is het juiste middel bij nagelzweren, haarwortelziekten en alle stoornissen bij de haar- en nagelgroei. Bij kinderen met gezwollen klieren is er geen beter middel dan silicea. Ook bij longziekten, tuberculose en andere aandoeningen van de luchtwegen brengt silicea de oplossing voor de problemen. Bij transpiratie van de voeten en overmatig vochtige handen heeft silicea een heel positieve reactie. 

Bij moeilijk genezende wonden doet siliceapoeder wonderen. Het is huisherstellend, gaat ontkalking tegen. 

Het geeft verlichting bij pijn door artritis en artrose. Het is de beste algemene reinigingssteen. Ook helpt het tegen hoge bloeddruk en een te hoog cholesterolgehalte. Het werkt versterkend bij algemene zwakte, vermindert zwangerschapsbraken en werkt zogvormend. Het is een bloedstelper en helpt bij diarree. De steen is een ideale helper bij rugklachten, hij geeft steun aan de ruggengraat om weer rechtop te komen en helpt bij ischias. Hij stimuleert de aanmaak van calcium en heeft een grote invloed op herstel en vorming van het skelet. Bij geestelijke problemen brengt bergkristal inzicht en helderheid. Hij geeft steun en neemt besluitloosheid weg, helpt om inzicht te krijgen in problemen. Wanneer men in het buitenland verblijft, kan hij een grote steun zijn om heimwee te verdrijven. Hij heft blokkades op en herstelt de energiestroom. Bergkristal draagt het goddelijke licht in zich en trekt de ziel naar dit universele licht toe. Hij helpt iemand zijn intuÔtieve inzichten te gebruiken en te verruimen. Hij helpt de duisternis van onwetendheid te doordringen. Hij concentreert de aandacht en richt de geest op hogere waarden. Hij neutraliseert negatieve aspecten in de aura en versterkt tegelijkertijd de volledige aura-energie. 

Het is een ideale edelsteen om meditatieve mogelijkheden te versterken en te ondersteunen. Om de negatieve straling van elektrische toestellen te neutraliseren legt men een ruwe kristal op het toestel met de punt van het kristal in de richting van het Noorden. Om negatieve aardstralen om te buigen kan men een Bergkristal onder het bed leggen, steeds met de punt in de richting van het Noorden. Om de geest te reinigen kan men een kleine kristal dragen met de punt van het kristal gericht naar de aarde om overtollige energie af te voeren. Wanneer men zich beter wil aarden is het aan te raden een brokje Bergkristal te dragen, maar dan met de punt van het kristal naar boven gericht om de aarde-energie op te nemen. Om de concentratie te behouden en te versnellen legt men een brok Bergkristal op de werkplek of op de plaats waar men werkt. Om het huis en zijn bewoners tegen blikseminslag en ander onheil te beschermen is het goed in elke kamer een brokje Bergkristal te leggen. Het zal bovendien een positieve invloed hebben op de inwoners. 

 

 

************************************************************************

 

 

Beryl                                                                                                        

Bevordert  telepathie en houdt de brein actief. Helpt bij maag en leverproblemen. Helpt de hartritme.

 

 

 

 

 

************************************************************************

 

 

Bloedsteen (helitroop)                                                                                                                    

Geeft wijsheid en idealisme en succes in sport. Tegen ongedierte beten. Maag- en ingewandenstoornissen worden genezen. Middel tegen blaasstenen en aambeien. Stelpt bloed, tegen bloedneus. 

 

 

 

 

************************************************************************

 

 

Botswana-agaat

Informatie: Deze steen is genoemd naar de vindplaats 'Botswana' in Afrika. Het is een zachtroze steen met lichtgrijze en soms bruine strepen. Hij heeft in het algemeen alle goede en positieve eigenschappen van de Agaat en enkele specifieke eigen mogelijkheden.

 

 

Geneeskracht: De steen is vooral geschikt voor baby's, jonge kinderen en heel gevoelige personen.
Hij ondersteunt de opkomende weeŽn bij de bevalling en vermindert de pijn. Hij geeft grote bescherming aan de moeder en de pasgeboren baby en bevordert de lichamelijke en geestelijke groei van baby's en kleine kinderen.
Hij werkt verkoelend bij koorts en stimuleert de genezing van kinderziekten. Hij verlicht de geest en bevordert de opname van nieuwe indrukken. Tegelijk biedt hij bescherming bij teveel of verwarrende informatie. Hij doseert de geestelijke mogelijkheden en voorkomt overbelasting van het intellect. Hij helpt de geestelijke mogelijkheden van het kind volledig tot ontplooiing te brengen en is daardoor een goede hulp bij de studie. Hij ondersteunt het spirituele leven van het kind en stimuleert de kracht om de 'levenslessen' van dit leven tot een goed eind te brengen. Wanneer hij gebruikt wordt om de bevalling te ondersteunen, wordt hij bij voorkeur op navelhoogte gedragen. 

Bij een baby bevestigt men het steentje het beste aan een hemdje of truitje, maar wel zo dat het steentje de huid raakt. Een groter stuk Botswana-agaat kan in het bedje (aan het voeteneinde) gelegd worden. Kleuters en grotere kinderen dragen de Agaat het best aan een kettinkje om de hals.

 

 

************************************************************************

 

 

C

 

 

Carneool
Informatie: De naam Carneool kan afgeleid zijn van het Latijnse woord 'carnis' dat vlees betekent, omdat de kleur van de steen op vlees lijkt. Maar tegenwoordig gaat men er van uit dat de naam in verband staat met de kleur van de plant 'kornoelje', een kers met een vrij donkerrode kleur. 

Carneool komt voor als ronde of niervormige massa's, die ontstaan zijn uit hete, waterige oplossingen waarin silicium aanwezig was. De kleur ontstaat door de aanwezigheid van ijzer, dat in de Carneool voorkomt als duizenden kleine Hermatiet-insluitsels. De Carneool komt voor in veel verschillende tinten, helderrood, gelig roodoranje tot bruinrood en wit of met witte lijnen. Donkerbruine, oranjebruine tot roodbruine Carneool werd 'Sarder' genoemd. Vaak kunnen in een steen verschillende tinten aanwezig zijn die gescheiden worden door een witte lijn. Daarom is Carneool een ideale steen om in laagjes verwerkt te worden; hij kan ook als camee uitgesneden worden. Wanneer men de steen aan het zonlicht blootstelt, wordt de kleur sterker en feller. Carneool kan heel goed gepolijst en geslepen worden vanwege de glans en de hardheid wordt hij vooral gebruikt als zegelsteen.

 

 

Geneeskracht: Het is een edelsteen die de bloeddoorstroming in het hele lichaam bevordert en verbetert. 

Hij helpt infecties te genezen en te bestrijden. Hij werkt bloedstelpend, bevordert de spijsvertering en verzacht pijn in het algemeen en gewrichtspijn in het bijzonder. Hij versterkt het zenuwstelsel en vermindert zenuwpijn. 

Bij leverproblemen helpt Carneool wanneer hij om het middel wordt gedragen. Carneool is een edelsteen die in staat is gezins- of familieproblemen op te lossen, mits alle familieleden bereid zijn om de steen bij zich te dragen. Hij geeft geestelijke rust en helpt tegen nachtmerries, vermindert agressie, verheldert de geest en maakt het denken toegankelijk voor nieuwe ideeŽn. Hij verlicht de geest en bevordert de concentratie. Hij schenkt vitaliteit, creativiteit en bevordert de saamhorigheid waardoor men in de astrale wereld kan doordringen. Het is in het algemeen een edelsteen om als talisman te dragen. De Carneool is een veel voorkomende steen die gezet wordt in allerlei sieraden. Hij wordt overal op het lichaam gedragen. Wanneer hij gebruikt wordt om het hart en de bloedsomloop te versterken, kan hij het best op harthoogte op de blote huid gedragen worden. Als hij gedragen wordt om de omgeving positief te beÔnvloeden, is het raadzaam een grotere stuk op de kleding te dragen of een ring te dragen met een betrekkelijke grote Carneool erin.

 

 

************************************************************************

 

 

Chalsedoon
Informatie: Deze edelsteen werd genoemd naar de verdwenen stad 'Chalcedoon' in klein AziŽ. De edelsteen die we hier als Chalcedoon bespreken, is de zacht gelijnde blauwe of lichtgrijze steen en de enige variŽteit die de naam Chalcedoon draagt. Hij is transparant met witte lijnen en een zijdeachtige matte glans. 

 

 

Geneeskracht: Door de grote hoeveelheid silicium is de edelsteen vooral geschikt om gedragen te worden bij ademhalingsmoeilijkheden en andere aandoeningen van de luchtwegen. Blauwe Chalcedoon gaat ontkalking van het bot tegen, heeft een gunstige invloed op artrose en andere problemen met de gewrichten, helpt bij te hoge bloeddruk en verlaagt het cholesterolgehalte. Hij helpt de huid te helen, vooral bij zogenaamde 'open wonden' als gevolg van spataderen. Ook bij andere verwondingen waarbij de huid open of geschaafd is, zal het herstel positief verlopen wanneer men het letsel enkele malen per dag zachtjes inwrijft met een brokje Chalcedoon. 

Het verbindende en genezende is ook te zien in het feit dat Chalcedoon de Agaatlagen met elkaar verbindt en de 'wonden' van gebroken stenen dicht. Hij geneest geestelijke wonden. Wanneer pijn en verdriet de bovenhand krijgen, zal Chalcedoon helend en verzachtend werken. Vooral bij kleine kinderen die om de ťťn of andere reden bang zijn, zal Chalcedoon goede resultaten geven en het kind opnieuw vertrouwen en rust schenken. 

Waar geestelijke arbeid verricht moet worden en de druk en spanningen hoog oplopen, zal hij kalmte en een positieve energie uitstralen. Deze edelsteen stuurt de mens in het zoeken naar zijn plaats in het universum. 

Hij leidt en begeleidt op positieve manier de zoektocht naar de zin van het bestaan, geeft op een verkoelende manier rust en kalmte, ondersteunt bij meditatie en stimuleert de innerlijke groei. Hij biedt ook een grote bescherming in de zoektocht naar het spirituele bewustzijn van de mens. Draag de Chalcedoon om de hals op de huid. Bij meditatie is het goed de Chalcedoon in de hand te houden. 

 

 

***********************************************************************************

 

 

Charoiet

Informatie: In 1976 werd de Charoiet als nieuw mineraal erkend. De naam is afgeleid van de rivier de Chara die vloeit door het gebergte waar de steen gevonden wordt.

Dit lila kleurige mineraal heeft een mooie mengeling van oranje, zwarte en lichtgrijze lijnen, die de zo typische tekening van de Charoiet weergeven.

Het wordt het meest gebruikt om de prachtige siervoorwerpen van te maken, zoals kralen, vazen en bekers. Nu  Charoiet steeds vaker wordt gebruik, wordt het cabochon geslepen sieraad in juwelen verwerkt. Ook worden er uitzonderlijk mooie halskettingen van gemaakt.

 

 

Geneeskracht: Door de aanwezigheid van het element kalium kan Charoiet de waterhuishouding positief beÔnvloeden. Charoiet helpt tegen cellulitis en zwaarlijvigheid en ondersteunt de  nieren bij het afvoeren van vocht. Ook stimuleert hij de werking van de bijnieren en  de slijmvliezen. Hij verlicht reumatische pijn en maakt de spieren sterker. Het aanwezige calcium heeft een positieve invloed op de groei van het skelet. Hij  helpt bij ontkalking en tandbederf. Hij ondersteunt een goed verloop van de zwangerschap en bevordert het op gang komen van de borstvoeding. Door het element silicium kan Charoiet de bloeddruk verlagen. Hij bevordert het genezingsproces bij huidletsel. Ook helpt hij goed bij opvliegers tijdens de menopauze. De aanwezigheid van het element barium maakt hem geschikt als steen tegen aderverkalking. Hij activeert de wilskracht, de werklust en het uithoudingsvermogen op geestelijk gebied. Hij verlicht en reinigt de geest. Hij beschermt tegen geestesziekten en krankzinnigheid. Hij verschaft iemand inzicht in zichzelf. Hij helpt verdiepen bij meditatie en verhoogt de concentratie. 

 

 

***********************************************************************************

 

 

Chrysocolla
Vriendelijkheid, tolerantie, nederigheid, tegen rugpijn, krampen, depressies, brengt emoties in evenwicht.

 

 

 

 

 

 

***********************************************************************************

 

 

Chrysoliet

Informatie: De Duitse geoloog Werner gaf dit mineraal in 1790 de naam Olivijn, vanwege zijn olijfgroene kleur. Het wordt ook wel Peridoot genoemd, wat in het Arabisch edelsteen betekent. Olivijn is al heel lang een bekende en begeerde edelsteen en was een tijd lang veel waardevoller dan diamant.

In het algemeen wordt de felgroene steen Peridoot genoemd en de olijfgroene Olivijn.

Een variŽteit van Olivijn is het mooie, goudgele  Chrysoliet ('gouden steen' in het Grieks). Het is een prachtige doorzichtige of heldere olijfgroene edelsteen die goed slijpbaar is, waardoor hij vaak gezet wordt in ringen, hangers en andere waardevolle sieraden. In de natuur ontstaat uit de Olivijn een gehydrateerd ijzer-magnesiumsilicaat dat 'serpetijn' wordt genoemd. 

 

 

Geneeskracht: Door zijn samenstelling en de aanwezigheid van de elementen magnesium en ijzer heeft Olivijn een aantal goede eigenschappen. Hij helpt de energie in het lichaam te versterken en verlicht veel geestelijke problemen. Het magnesium in de Olivijn zorgt ervoor dat de calciumstofwisseling beter verloopt. Olivijn werkt goed bij kinderen die last hebben van bedwateren. Hij geeft een veel betere energiedoorstroming en werkt ontspannend bij allerlei krampen. Hij is een goede  hulp bij prostaatproblemen. Ook verbetert hij de werking van de darmen en helpt hij  bij klachten van onverklaarbare vermoeidheid. Door de aanwezigheid van ijzer werkt Olivijn gunstig bij bloedarmoede, omdat hij  de ijzerspiegel in het bloed verhoogt. Hij stimuleert een voorspoedig herstel na ziekten, operaties en de genezing van verwondingen. Olivijn kan helpen bij het omzetten van negatieve gedachten in positieve. Hij laat ons de schoonheid en de zonnekracht van het leven ervaren. Gedragen op de kleding beschermt hij de drager tegen agressieve en negatieve aanvallen uit de omgeving. Het is op alle vlakken een heel beschermende edelsteen. Hij verhoogt in sterke mate de gave van helderziendheid. Hij ondersteunt de inzichten bij het voorspellen van de toekomst. Hij versterkt het goddelijke gevoel en verhoogt de  mogelijkheden van contact met het hogere zelf. Hij geeft inspiratie en verdiept bij meditatie. Olivijn kan het beste zo hoog mogelijk aan de hals gedragen worden om de hersenen  en de geestelijke vermogens zo direct mogelijk te beÔnvloeden. Wanneer hij gedragen wordt om de darmen te ondersteunen, dan bij voorkeur direct op de navel. Gedragen op de kleding beschermt hij de drager tegen agressieve en negatieve aanvallen uit de  omgeving. Het is een edelsteen die in het haar of op het hoofd gedragen kan worden om spirituele vermogens te versterken. De naam Chrysoliet is samengesteld uit twee Griekse woorden 'khrusos' dat goud betekent en 'lithos' dat steen betekent. Deze goudkleurige steen is een variŽteit van Olivijn. Chrysoliet is doorschijnend en geelgroen van kleur. Het is een vrij zeldzame edelsteen en daardoor kostbaarder dan Olivijn. Door zijn mooie tint en helderheid wordt  hij het meest gebruikt als geslepen steen, gezet in juwelen. Deze prachtige steen wordt gevonden op het eiland Seberget in de Rode Zee maar  ook in Birma, AustraliŽ, Noorwegen, HawaÔ en Arizona. Het gebruik en de eigenschappen zijn dezelfde als die van Olivijn.

 

 

***********************************************************************************

 

Chrysopraas
Informatie: De naam Chrysopraas is afgeleid van de Griekse woorden 'chrysos' (goud) en prasios' (groen). Samen wordt dat dus goudgroen. De naam gaat terug tot in de oudheid waar hij voor verschillende groene doorzichtige kristallen werd gebruikt. 

Chrysopraas is de kostbaarste Chalcedoon. Hij komt voor als opvulling van spleten en als brokstukken in verweringszones van nikkelafzettingen. De kleur varieert van smaragdgroen tot appelgroen en wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van het element nikkel. De steen is doorschijnend tot ondoorzichtig. Grote ruwe stukken steen vertonen vaak barstjes en kunnen ongelijkmatig gekleurd zijn. Als er bruine aders door de stenen lopen, zijn ze minder bruikbaar om juwelen van te maken. Door de tekening zijn het wel unieke stukjes. Chrysopraas mag niet met vuur in aanraking komen, omdat de kleur bij verhitting door waterverlies vervaagt. Dit kan nogal eens leiden tot problemen bij het zetten van de steen in ringen of andere siervoorwerpen. Ook zonlicht heeft hetzelfde effect op de steen. De steen wordt meestal cabochon geslepen, maar bijna doorzichtige exemplaren worden aan de zijkanten voorzien van een rij facetten. Vroeger werd Chrysopraas alleen in zilver gezet, maar tegenwoordig zet men deze prachtige steen ook in goud. Er worden bollen of kogels van geslepen, waar hele mooie halskettingen van geregen worden. Ook prachtige gebruiks- en siervoorwerpen worden van Chrysopraas vervaardigd.

 

 

Geneeskracht: Hij herstelt het evenwicht, zuivert en stimuleert de lever en alvleesklier, helpt tegen zwaarlijvigheid en vermindert het ontstaan van cellulitis. Hij ondersteunt de werking van de pancreas bij suikerziekte. Door zijn groene kleur ondersteunt hij de geestelijke ontwikkeling in het algemeen. Hij stimuleert de eigenwaarde en verhoogt de helderheid van de geest in crisissituaties. Hij brengt harmonie en evenwicht tussen lichaam en geest. Hij heeft een grote positieve invloed op de gehele hersenfunctie en voorziet alle hersencentra van de nodige.

 

 

***********************************************************************************

 

 

Citrien
Informatie: De naam Citrien is al sinds de 16e eeuw in gebruik en betekent citroenkleurig. 

De kleur van deze edelsteen wisselt van duidelijk heldergeel naar honinggeel of geelbruin met soms een rossige inslag. De diverse kleuren in Citrien zijn vaak geconcentreerd in banden, lagen of vlekken, maar door de intensiteit van de kleuren is dit minder goed te zien. Citrien is in het algemeen heel zuiver en zonder insluitsels. In geslepen toestand is de glans van Citrien heel mooi, maar niet zo fraai als die van Topaas. In  de handel wordt Citrien vaak ten onrechte verkocht als Topaas. Men zal dan voor of na het woord Topaas ťťn of andere benaming plaatsen, zoals 'Goudtopaas','Madeiratopaas', 'Bahiatopaas' enz. De meeste Citrienstenen die in de handel voorkomen zijn echter gebrande Amethisten. 

 

 

Geneeskracht: Deze edelsteen bezit door de aanwezigheid van grote hoeveelheden silicium alle goede eigenschappen die bij Kwartsen voorkomen. Citrien heeft de unieke eigenschap dat hij direct positief inwerkt op het zenuwstelsel. Deze edelsteen kan het beste op de zonnevlecht worden gedragen, omdat hij verbonden is met het licht en de zon in ons lichaam vertegenwoordigt. Hij geeft een stimulans en zuivert tegelijk alle endocriene klieren in het lichaam. Hij verbetert de gehele energiedoorstroming in alle organen en versterkt het uithoudingsvermogen. Citrien helpt tegen zwaarmoedigheid, futloosheid en depressie en stimuleert de geest als deze zich niet kan vrijmaken van zorgen en verdriet. Hij voegt verstand toe aan een (te) heftig gevoelsleven.

Hij maakt de drager neutraal en verheldert de gedachten. Hij schenkt positieve inzichten, versterkt de neutraliteit, waardoor de concentratie verbetert. Hij zorgt voor een goede doorstroming van de energie bij het leggen van contacten met kosmische krachten. Het is een edelsteen met Mercurius eigenschappen en past zeer goed bij het astrologische teken Tweelingen. Citrien kan het beste rond het middel (op navelhoogte) op de huid worden gedragen. Men kan hem ook met een plakbandje op de navel vastmaken, zodat hij direct zonder storing de plexus solaris beÔnvloedt. Men kan Citrien ook op de kleding dragen wanneer men de omgeving tot rust wil brengen. Wanneer iemand kalmte wil bewaren, bijvoorbeeld bij een sollicitatiegesprek of een examen, is het aan te raden Citrien op de kleding te dragen ter hoogte van de zonnevlecht zodat de drager rustig wordt, maar tegelijkertijd de omgeving kan meegenieten van deze goede eigenschap.  

 

 

***********************************************************************************

 

 

F

 

 

Fluoriet
Informatie: De naam Fluoriet komt van het Latijnse woord 'fluere' dat stromen betekent en van het in het kristal ingesloten fluorgas. De kristallen komen in een grote verscheidenheid aan kleuren voor, meestal violet, groen, geel, maar soms ook kleurloos. 

In 1824 werd door de Duitse mineraloog een bijzondere eigenschap in het Fluoriet ontdekt, namelijk fluorescentie. Deze eigenschap kan men waarnemen in een doorzichtig Fluorietkristal. Bij opvallend licht is het kristal meestal groen en bij doorvallend licht is het violet. De verschillende kleurschakeringen in het kristal worden deels veroorzaakt door de sporenelementen en deels door de diverse onzuiverheden in het kristal zelf.

 

 

Geneeskracht: Het element fluor speelt een heel belangrijke rol in de calciumopname van het lichaam. 

Het staat in direct verband met een goed en gezond gebit. Bij een tekort aan fluor ontstaan in het lichaam problemen met de opbouw van het beenderengestel. Fluor helpt de schildklier in al haar functies. Het element is nodig bij rachitis, spataderen en het werkt positief bij genezing van wonden. Fluoriet werkt als een geestelijke katalysator en kan helpen bepaalde geestelijke problemen aan te pakken op weg naar een oplossing. Fluoriet werkt als een katalysator op de weg naar kosmische waarheid en wijsheid. De  spirituele boodschap die Fluoriet de mensheid brengt, is dat wijsheid uit harmonie geboren wordt, dat harmonie ontstaat uit contemplatie, dat contemplatie in vrijheid haar oorsprong vindt en dat innerlijke vrede voert naar innerlijk licht en innerlijke vreugde. Aanbevolen wordt een stuk Fluoriet op die plaatsen te leggen waar men geestelijk werk verricht of spirituele oefeningen doet. Tijdens yogaoefeningen zorgt Fluoriet voor een volledige harmonie tussen geest en lichaam. Fluoriet draagt men het best verwerkt in een halsketting of in oorbellen.

 

 

***********************************************************************************

 

 

A - B - C - F        G - H - I - J       K - L - M - N 

O - P - R - S        T - U - V - W- Z

 

 

naar boven

 

 
Handlezen

Handlezen deel 1

Handlezen deel 2 

Numerologie

Bereken Uw Getallen 

Kleuren

Kleurbetekenis

Links en Awards

 

 

 

U kunt hier online sieraden bestellen: Louisa's Design en andere merken sieraden

 


Links
Awards
Webrings

Gastenboek

Teken Mijn Gastenboek

Maanfases

Maanfases

Bekijk de huidige maanfases

Overige

Stem op deze site!

Copyright © 2000-2016 Louisa's Astrologyworld

 

Copyright © 2000-2016 Louisa's Astrologyworld